PICĂTURA DE OTRAVĂ – Credincioşii ortodocşi sunt chemaţi să sprijine o iniţiativă a BOR: familia este formată din bărbat şi femeie


ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, le-a propus credincioşilor, la sfârşitul slujbei de Crăciun, să susţină o iniţiativă de revizuire a Constituţiei, în sensul în are în aceasta să se scrie în mod explicit că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie.

familie

”Este o iniţiaţivă civică pe care fraţii noştri care iubesc familia creştină ar dori să le-o prezinte celor care conduc destinele acestui neam şi să scrie acolo în Constituţie că familia creştină are la bază codul familiei din Sfânta Scriptură – familia este tocmită după rânduiala lui Dumnezeu – bărbat şi femeie. De aceea, dacă veţi găsi tineri studenţi care o să vă roage să semnaţi, vă îndemn cu încredere pentru că, dacă nu mă înşel, nu ştiu dacă nu săptămâna trecută, nu ştiu dacă nu Grecia a fost îngenunchiată în sensul acesta. Suntem un popor cu mult mai mulţi credincioşi şi de aceea să-l rugăm pe Dumnezeu să păzească familia binecuvântată în faţa sfântului altar al neamului nostru. Aici aţi venit frăţiile voastre şi părinţii domniilor voastre – bărbat şi femeie”, a spus Ioan Selejan la sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, într-o înregistrare prezentată de pressalert.ro.
În actuala Constituţie, textul despre familie are o anumită generalitate, care permite interpretări. La articolul 48, alineatul 1, scrie că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Ceea ce ar putea să însemne şi că soţii ar putea fi, eventual, şi de acelaşi sex.
După alegerile din 9 decembrie 2012, câştigate cu o majoritate zdrobitoare de USL (o alianţă formată din PSD, PNL şi alte partide mai mici), s-a considerat că este posibilă revizuirea Constituţiei, ţinând cont că noua Putere deţinea peste două treimi din locurile din Parlament. S-a format o comisie de revizuire a legii fudamentale, condusă de senatorul Crin Antonescu, aflat atunci pe cai mari, în calitate de candidat potenţial al USL la preşedinţia ţării. Ce vremuri! În timpul dezbaterilor din comisia menţionată, Biserica Ortodoxă a înaintat câteva propuneri de amendare a textului constituţional, printre care şi unul similar cu cel propus de ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului. Comisia l-a respins prin votul comun al social-democraţilor şi liberalilor, cu motivaţia că problema este rezolvată prin Codul Familiei, o lege organică. Numai că o lege organică se poate amenda cu votul majorităţii deputaţilor, după ce trece şi prin Senat, în timp ce Constituţia se modifică printr-o procedură mult mai complexă.
Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere, potrivit articolului 151 al Constituţiei. Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.
Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.
Posibilităţile de revizuire sunt reglementate de articolul 150. Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.
Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
Dincolo de aceste amănunte tehnice, importante şi ele, să reţinem că Biserica Ortodoxă, prin glasul Mitropolitul Banatului, ne îndeamnă să semnăm listele prin care susţinem un text explicit în Constituţie, în care să scrie negru pe alb că familia este formată din bărbat şi femeie.
Se vor găsi cel puţin 500.000 de credincioşi care să se alăture Bisericii, dând un semnal puternic că România nu doreşte să se alinieze modei europene în materie de familie sau ne vom lăsa călcaţi în picioare de directivele de la Bruxelles, aşa cum am făcut-o de atâtea ori în ultimii ani?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s