PICĂTURA DE OTRAVĂ: Am ajuns departe: avem scut american în inima Olteniei!


Noi cerșim din poartă-n poartă, cum zice poetul, dar, în schimb, de azi avem în mod oficial scut antirachetă la Deveselu.

Lucrările au fost finanțate de americani. Noi am dat numai terenul. Ca și în cazul moscheii sunnite pe care o vor construi turcii la București. Statul dă terenuri, ne îmbrobodește că pe noi nu ne costă nimic și susține chiar că o să ne fie mai bine.
S-au scris tone de articole în presa românească și în cea internațională despre baza de la Deveselu și cu ce se mănâncă ea. Aproape toată lumea e intoxicată în povestea asta. Fie de ruși, fie de americani. Fiind vorba de o generație ultra-modernă de armament, cu computere de ultimă generație, radare performante și rachete de mare precizie, toți cei interesați pot să susțină ce vor, fără a putea fi contraziși cu argumente valide.
Rușii spun că acest scut american, care nu va avea componente, atunci când va deveni operațional, numai în România, ci și în Polonia și pe Marea Mediterană, strică echilibrul strategic din Europa. Ei susțin cā pe rampele de la Deveselu pot fi montate, la nevoie, rachete de croazieră, eventual și cu capete nucleare. Dar și dacă nu ar fi așa, rachetele interceptoare de la Deveselu și din Polonia pot distruge, după lansare, rachete strategice rusești, ceea ce, în condiții de paritate între Rusia și SUA, ar afecta echilibrul dintre cele două super-puteri. Kremlinul a propus un sistem anti-rachetă comun, dacă vorbim de amenințări din afara Europei, cum ar fi Iranul.
Oficialii americani, secondați de cei români, susțin că scutul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei și are o natură pur defensivă. Dar ei nu spun dacă, din punct de vedere tehnic, situația s-ar putea modifica, în sensul montării pe rampe a unor rachete ofensive, de tipul celor de croazieră. Și nici de ce, dacă e vorba de amenințări din afara Europei, nu ar fi fost mai normal un scut comun.
În tot cazul, de azi încolo, România a devenit țintă a rachetelor nucleare rusești, care-și propun să distrugă cu prioritate baza de la Deveselu, în cazul unui conflict de amploare. Nu e foarte clar de ce ar trebui să fim noi acum mai liniștiți decât oricând în trecut, dar să dea Dumnezeu să nu aflăm niciodată dacă rușii sunt în stare să penetreze scutul de la Deveselu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s