PICĂTURA DE OTRAVĂ: Oierii au băgat spaima în parlamentari. Vreo două ore!


Câteva mii de oieri (vreo patru mii, după cele mai multe aprecieri) s-au adunat astăzi în faţa Parlamentului, pentru a protesta împotriva unor prevederi care nu le convin dintr-o lege. E vorba de limitarea numărului de câini care pot merge cu oile la păşunat şi de interdicţia de a scoate oile pe teren în timpul lunilor de iarnă-primăvară (6 decembrie – 24 aprilie). 

Protestul a degenerat rapid şi ciobanii au reuşit să pătrundă în număr mare în curtea Parlamentului, unde au fost blocaţi de jandarmi.
Ce s-a întâmplat în continuare este o adevărată lecţie de prosteală pe care aleşii noştri, împreună cu forţele de ordine şi, în cele din urmă, şi cu premierul Dan Cioloş, au aplicat-o perfect. S-a urmărit să se tragă de timp, în ideea că iarna se înserează repede şi oamenii vor pleca acasă. S-a permis accesul unei delegaţii a protestatarilor în sediul Legislativului. Membrii delegaţiei au fost primiţi de Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, şi au participat la o întâlnire cu comisia de agricultură din Camera Deputaţilor. Întâlniri de la care oierii au plecat cum au venit. Cu capul vraişte şi fără nicio rezolvare imediată. Tăriceanu a vorbit cu premierul Cioloş şi i-a propus rezolvarea problemei printr-o ordonanţă de urgenţă. A mai trecut ceva timp. La ora 16, purtătorul de cuvânt al Executivului a anunţat că nu se poate da o ordonanţă de urgenţă pe acest subiect, întrucât e vorba de o lege iniţiată de Parlament. Dar că, după discuţii care vor avea loc la ministerul Agriculturii, se poate redacta un proiect de lege cu reglementări acceptabile pentru toate părţile implicate.
Numai că Parlamentul intră în vacanţă până în februarie 2016 şi proiectul de lege depus de Guvern va putea fi adoptat cel mai devreme la sfârşitul lunii februarie. Adică peste două luni şi jumătate. Timp în care actualele aberaţii legislative rămân în vigoare şi produc consecinţe.
Cam asta a fost mini-revoluţia oierilor! Începutul a fost furtunos, doar că ei s-au oprit cu câţiva paşi înainte de a intra în Parlament. Şi o astfel de ocazie s-ar putea să nu mai apară niciodată!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s