PICĂTURA DE OTRAVĂ: România pe scurt: metroul, pompierii şi pensiile speciale


Aflăm, dintr-o ştire difuzată astăzi, că staţiile de metrou construite înainte de 1989 nu au aviz şi autorizaţie pentru siguranţă la incendiu de la ISU. Afirmaţia a fost făcută de Marin Adrian, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Şi nu au pentru că astfel de avize nu erau impuse de legile din vremea socialismului multilateral dezvoltat.

Dar nu ar fi exclus ca atât pompierii, cât şi administraţia Metroului să fi băgat de seamă că, între timp, marele conducător şi iubita sa consoartă au fost executaţi şi legile s-au mai schimbat pe ici, pe colo. Cum naiba să spui, cu toată gura, că staţiile vechi de metrou nu au avize ISU pentru că alta era legea? Păi atunci nici clădirile vechi nu ar trebui să aibă bulină pentru că, mai mult ca sigur, atunci când au fost ridicate, cu 70-80 de ani în urmă, legile pentru siguranţa în construcţii erau altele. Staţiile de metrou trebuie să aibă avize ISU acum, când le folosim noi, şi nu atunci când au apărut pe lume. Au sau nu au? Sunt sigure pentru călători sau ne mai gândim? Dacă ne-am decis să fim severi, atunci să fim cu toată lumea şi în toate împrejurările, nu numai când dă bine la televizor.

Parlamentarii s-au mai gândit ei şi şi-au zis că a sosit momentul să-şi tragă legea cu pensiile speciale. A fost întoarsă o dată de la Cotroceni, aşa că Marele Mut nu mai are încotro. Toţi politicienii sunt împotrivă la declaraţii şi pentru la vot. Că aşa e bine şi sănătos. E vorba de aceiaşi parlamentari care nu au crâcnit când Guvernul le-a pus în faţă un buget pentru Apărare mai mare cu 50 la sută, dar care, din cauza constrângerilor financiare, nu prevede nimic la creşterea salariilor minime, iar pensionarilor le aruncă un praf în ochi de cinci la sută. Pensionarii nu protestează pentru că nu mai au putere, iar salariaţii îşi calculează deja porţiile de porc şi canistrele de vin pentru Crăciun şi Anul Nou. Decembrie e cu adevărat luna minunilor la români! Cam până la pe la mijlocul lui ianuarie, tot poporul e anesteziat. Nu că nu se mai înjură, dar treaba asta se face fie la cîrciumă, fie la mesele festive de acasă (după posibilităţi), operaţiunea fiind asortată cu celebrele bancuri despre Băsescu, Iliescu, Ponta şi alţii aşişderea. Iar din primăvară, ne pregătim să-i votăm din nou la greu pe liberali şi socialişti. Cică n-are niciun rost să punem alţii, care n-au furat niciodată şi sunt, cum altfel, mult mai lacomi. Mergem cu ai noştri, că sunt verificaţi şi, dacă au prăduit ţara până azi, de mâine vor fi mai cuminţi şi o să ne lase şi nouă câteva firimituri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s