PICĂTURA DE OTRAVĂ: Dan Andronic, uimit că nu este atât de intangibil pe cât îşi închipuia!


Într-unul din referatele procurorilor privitoare la dosarul retrocedărilor pentru Paul Lambrino (Paul al României, în documentele de identitate) apare o convorbire telefonică din anul 2011, între doamna Lia, soţia lui Lambrino, şi aşa-zisul jurnalist Dan Andronic.

Dialogul dintre cei doi demonstrează, potrivit procurorilor, că discuţiile între cumpărătorul de influenţă şi ceilalţi membri ai grupului infracţional nu s-au purtat doar prin intermediul lui Remus Truică, ci şi direct.
Tot in anul 2011, anchetatorii au interceptat un mesaj transmis lui Dan Andronic de prinţul Paul: „Am vorbit cu Robert. Va avea loc o întânire cu partenerul mâine. Poţi să vii sau pot să te văd înainte să plecăm”.
Convorbirea telefonică menţionată mai înainte nu o mai reproducem aici. Am postat-o separat, ceva mai devreme.
Nu vom merge pe conţinutul convorbirii, care va avea tot timpul să fie analizat de judecători, în diversele etape ale procesului.
Dar vreau să fac două observaţii. Dacă e vorba de o interceptare din anul 2011, ea a fost făcută de specialiştii de la SRI. De ce a fost nevoie de patru ani pentru a se transforma într-un dosar penal şi de ce preşedintele de atunci, Traian Băsescu, nu a fost avertizat cu privire la acest grup infracţional? Sau a fost avertizat? Sau cei de la SRI şi procurorii nu aveau pe atunci îndrăzneala de acum?
A doua observaţie este că dacă Paulică pare destul de fraier şi cam dus cu pluta, nu acelaşi lucru se poate spune despre Dan Andronic, un individ uns cu toate alifiile şi care chiar a fost în imediata apropiere a unor politicieni importanţi. Andronic ştia cum merg treburile pe la noi şi totuşi purta astfel de convorbiri telefonice, fără nicio încifrare şi fără nicio apăsare. Singura explicaţie este că el se credea de neatins şi nicidecum că nu bănuia că are telefoanele ascultate. Bineînţeles că, acum, în noile circumstanţe, protectorii lui Dan Andronic se fac că plouă şi că n-au văzut, n-au auzit şi că nici măcar nu ştiu cum arată şi cu ce se ocupă. Aşa se scrie istoria!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s