PICĂTURA DE OTRAVĂ: Catedrala Mântuirii Neamului e mai tare ca Bugetul lui Cioloş!


O singură zi a durat minunea cu lipsa alocaţiilor bugetare pentru construcţia şi întreţinerea lăcaşurilor de cult în anul 2016. În proiectul de buget, aşa cum fusese postat pe site-ul ministerului Finanţelor, la capitolul menţionat era trecută suma de 0 (zero) lei. Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, chiar apucase să spună că bugetul pentru Culte e la o valoare asemănătoare cu cea de anul trecut, dar banii se vor duce spre creşterile de salarii, iar construcţiile şi întreţinerea se vor face din resurse proprii şi cu fonduri europene.

Patriarhul Daniel a ieşit şi el, ieri, cu o declaraţie mai mult sau mai puţin întâmplătoare, afirmând că BOR acceptă impozitarea veniturilor şi poate chiar să renunţe la salarizarea personalului de la Buget cu condiţia ca statul să restituie Bisericii toate proprietăţile donate şi ulterior confiscate. E vorba de ceea ce s-a confiscat pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi a comuniştilor. De menţionat că, din punct de vedere practic, o astfel de solicitare este imposibil de îndeplinit, indiferent de justeţea ei.
Aşa că, în această dimineaţă, premierul Cioloş a avut un dialog telefonic cu Patriarhul Daniel, după care a făcut un serios pas înapoi. Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, Executivul va asigura în continuare, din bani publici, continuarea unor construcţii importante. Deşi nu se face nicio nominalizare, trimiterea este la Catedrala Mântuirii Neamului. Când s-a decis construirea acestei Catedrale, a fost vorba de la bun început de un parteneriat Biserică-Stat, pentru a putea duce la bun sfârşit un proiect reprezentativ pentru Biserica Ortodoxă şi nu numai. A întrerupe finanţarea în 2016 ar fi fost o greşeală serioasă, mai ales în condiţiile în care Guvernul a acceptat ridicarea unei moschei sunnite, pe un teren pus la dispoziţie Comunităţii Musulmane de statul român. Cum acea moschee se face cu bani din Turcia, s-ar fi putut ajunge în situaţia în care musulmanii să aibă o mare moschee la Bucureşti, înainte ca ortodocşii (reprezentând aproape 90 din populaţia ţării) să aibă o Catedrală a Neamului.
Cât despre cei care vor posta comentarii agresive la acest text, spun încă de pe acum că ei sunt orice altceva, dar nu creştin-ortodocşi. Pentru simplul motiv că noi, creştinii-ortodocşi, ne rugăm la fiecare Sfântă Liturghie pentru ca această Catedrală să fie dusă la bun sfârşit. Şi nu putem să ne rugăm duminica dimineaţa pentru asta şi de luni să începem să clevetim.

Anunțuri

Un gând despre „PICĂTURA DE OTRAVĂ: Catedrala Mântuirii Neamului e mai tare ca Bugetul lui Cioloş!

  1. Biserica neamului în care 87% sunt ortodocşi are dreptul să fie subvenţionată cu o parte din bani de la bugetul de stat! Bugetul de stat nu este privat, ci se constituie din banii publici, din contribuţia fiecăruia dintre noi şi este corect şi este drept ca o sumă rezonabilă să se întoarcă şi spre biserici.
    Orice om este făcut din trup, minte şi suflet. De toate trebuie avut grijă: spitalele vor vindeca trupul, şcolile vor învăţa mintea, iar Biserica va avea grijă de suflet şi de legătura omului cu Divinitatea. Toţi strămoşii noştri au înţeles aceste lucruri atât de simple şi omeneşti. Toţi marii domnitori care au adus mult bine neamului nostru au ridicat Biserici pe care le-au închinat lui Dumnezeu.
    Binele nouă ne vine de la Dumnezeu, de la respectul pe care trebuie să i-l acordăm. Guvernaţii vremelnici sunt administratorii unei avuţii naţionale la care are dreptul tot românul, deci şi creştinii şi Biserica lor. Cei care se dezic de Biserică şi utilitatea ei, caută să ne păcălească pe noi să ne supunem întunericului spiritual, ceea ce noi nu vom face niciodată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s