PICĂTURA DE OTRAVĂ: Unde sunt complicii BARONULUI PUILOR?


Deputatul Florin Popescu a primit doi ani de închisoare cu executare pentru nişte manevre cu pui în campania electorală pentru alegerile locale din anul 2012.

Popescu, pe atunci preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a convins un întreprinzător, prin mijloace specifice politicii româneşti, să doneze PDL vreo 70.000 de pui, care să fie distribuiţi populaţiei în campania electorală. Operaţiunea s-a desfăşurat cu succes şi puii au ajuns la destinatari.
Problema este că se vorbeşte numai şi numai de BARONUL PUILOR. Ca şi cum acest Popescu ar fi centrat şi, în acelaşi timp, ar fi dat cu capul şi s-ar fi ocupat şi de arbitraj. Problema asta o întâlnim la toţi marii infractori din zona politicii. Au furat sume imense, de ordinul milioanelor de euro, cu complicităţi la nivel înalt, după care au fost prinşi şi… atât. Cel puţin în cazul Popescu cred că nimeni nu se îndoieşte că 70.000 de pui nu pot fi daţi oamenilor prin comunele judeţului Dâmboviţa fără ca de treaba asta să nu ştie şefii organizaţiilor locale PDL, primarii, preoţii şi poliţiştii, şi chiar şi adversarii politici. Dar nimeni nu a vorbit! De ce oare? Pentru că toţi cei care îşi permiteau procedau la fel, pentru că liderii partidelor închideau ochii, pentru că, la rândul lor, nici donatorii nu erau nişte indivizi cu respect pentru lege. Imaginaţi-vă cam ce dimensiuni are economia la negru din ţara asta, dacă un singur afacerist din acest domeniu putea dona 70.000 de pui dintr-un foc.
Culmea este că nici anchetele procurorilor nu merg prea departe. Dacă l-au prins pe Popescu, e foarte bine. De ce să meargă ei mai departe şi să descopere cine ştie ce în legătură cu încrengăturile din campaniile electorale? Poate că nu e bine să se ajungă până la vârf. Ca nu cumva să tragem concluzia că toate partidele reprezentate în Parlamentele de după 1989 sunt o apă şi un pământ, pline de putregai şi de mizerie morală.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s