PICĂTURA DE OTRAVĂ: Valentin Jucan a ratat ocazia să tacă


Uneori, am impresia că reprezentanții noștri la diferite niveluri au luat-o prin bălării rău de tot.

Spre exemplu, Valentin Jucan, unul din ultimii membri ai Consiliului Național al Audiovizualului aflați acolo prin bunăvoința fostului președinte Traian Băsescu, s-a trezit să protesteze împotriva interviului pe care Digi24 i l-a luat lui Serghei Narishkin, președintele Dumei de Stat a Rusiei. Cică „legitimarea lui Narishkin în fața românilor este o sfidare la adresa parteneriatului pe care România îl are cu Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii”. Dacă n-ați înțeles din prima de ce, să mai săpăm puțin. Pentru Jucan, această apariție televizată este o încercare de „manipulare a opiniei publice din România în privința politicilor internaționale duse de Federația Rusă”.
Jucan, care are rangul de secretar de stat, ar fi trebuit sā tacă. Sau, dacă ținea morțiș, să vorbească despre starea vremii, nu să facă observații aiurea despre politica editorială a unui post de televiziune. Păi cât de prost să fii ca jurnalist ca să prinzi un demnitar rus de rang înalt la București, care pe deasupra mai are și eticheta de INTERZIS pusă de Uniunea Europeană, și să nu încerci să-i pui câteva întrebări pe teme fierbinți, cum ar fi scutul antirachetă sau doborârea avionului rusesc Su-24? De la cine să aflăm cum gândește un boss politic de la Moscova? De la Jucan? Sau de la tot soiul de experți care se perindă prin studiourile televiziunilor de știri și-și dau cu părerea despre tot ce mișcă sub Soare?
Și în afară de asta, membrii CNA ar trebui să se abțină să formuleze critici la adresa televiziunilor, altele decât cele la care sunt îndreptățiți prin legea audiovizualului. Altfel, n-au decât să-și dea demisia și să intre (sau să reintre, după caz) în presă.
Cât despre opinia publică, Jucan nu are de ce să-și facă griji. Românii nu sunt atât de idioți încât să se lase manipulați de niște vorbe meșteșugite spuse la televizor de un politician rus. Dar tocmai de aceea au dreptul să cunoască toate punctele de vedere în chestiuni sensibile.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s