PICĂTURA DE OTRAVĂ: Când va ajunge Raed Arafat la DNA?


Șefii IGSU au primit un fax de la o firmă organizatoare de concerte, cu o lună înainte de tragedia din clubul Colectiv. Erau informați că în locația respectivă va avea loc, peste două zile, un eveniment cu participarea a 2.000 de persoane.

Faxul a fost redirecționat la ISU București. Care a îngropat problema. Nimeni de la ISU București, instituție militarā, nu a avut curiozitatea să meargă în acel club și să vadă despre ce e vorba.Sau, nefiind primul spectacol de amploare acolo, o sală care avea aprobare de la Primărie pentru 52 de locuri la mese, știau foarte bine cum stau lucrurile. Dar erau pe blat cu patronii de la Colectiv. Parcă această a doua variantă e mai potrivită pentru realitāțile românești.
Dar și mai interesant e faptul că acest fax a fost descoperit în urma unei anchete jurnalistice. Deși e vorba de o instituție militară, unde se presupune că există o evidență strictă a corespondenței primite/expediate. Nici Raed Arafat nu a dispus un control la ISU, luând de bune declarațiile șefilor de acolo, și nici procurorii DNA nu și-au băgat nasul în hârtiile pompierilor. Totul s-a petrecut de parcă s-ar fi dorit ca toată vina să cadă pe umerii a doi ofițeri ISU, care au fost de capul lor la clubul Colectiv, fără sã-și informeze superiorii. Merge așa într-o unitate militară? Era cât pe aci să meargă, dacă niște jurnaliști căpoși nu le-ar fi stricat jocurile.
Ieri, Raed Arafat trebuia să-și dea demisia. Astăzi ar trebui demis și mâine ar trebui anchetat de DNA, pentru a se vedea de ce, în noaptea tragediei de la Colectiv, s-a grăbit să spună că ISU nu a știut de existența clubului Colectiv, înainte de a dispune efectuarea unui control.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s