PICĂTURA DE ORAVĂ: Frica şi teroarea nu vor pleca prea curând de pe străzile din Occident


Cel mai vânat om din lume la această oră, Salah Abdeslam, este de negăsit. Toate serviciile secrete caută să identifice locul unde se ascunde. Belgienii cred că e la Bruxelles. De două zile, capitala Belgiei este în război. Nu e clar cu cine, dar e limpede cu ce. Blindatele şi militarii înarmaţi până-n dinţi sunt la fiecare colţ de stradă. Asta ca să nu mai punem la socoteală şi jumătate dintre civilii de pe străzi, care sunt agenţi secreţi. Metroul nu merge. La fel şi o parte din mijloacele de transport în comun.

Premierul belgian va ţine o conferinţă de presă la ora locală 19 (ora 20 la Bucureşti).
Problema e că mâine e zi de lucru. Oamenii merg la serviciu, copiii şi studenţii la şcoli şi facultăţi. Sigur că oricine îşi poate pune întrebarea următoare: de ce mâine şansele producerii unor atentate teroriste sunt mai mici decât în week-end? De ce tocmai aglomeraţia de pe străzi şi din mijloacele de transport nu ar fi mai tentantă pentru terorişti? Ideea e că indiferent dacă astfel de atentate se vor produce mâine sau în zilele următoare, sau nu se vor mai produce prea curând, atmosfera de teroare, de suspiciune şi de teamă generalizată s-a instalat. Şi va fi foarte greu să mai fie vreodată ca înainte. Vom continua aşa şi pentru că greşelile comise de politicienii occidentali de-a lungul timpului nu pot fi reparate cu una, cu două. Comunităţile de musulmani din marile oraşe occidentale sunt un fel de stat în stat. Tinerii de religie islamică nu s-au integrat, şomajul e la cote foarte ridicate, violenţa, prostituţia şi traficul de droguri sunt la ordinea zilei. Acest tip de tineri, deloc puţini, sunt o ţintă uşoară pentru predicatori radicali şi pentru militanţii infiltraţi de Statul Islamic care racolează adepţi.
Şi ca şi cum aceste comunităţi nu creau şi aşa destule probleme, Uniunea Europeană s-a trezit să-şi deschidă larg porţile aşa-zişilor refugiaţi. Chiar şi în varianta în care aceşti imigranţi sunt refugiaţi de război pe bune, ei tot musulmani rămân şi vor întoarce rapid armele. Pentru că dorinţa lor nu este de a trăi într-o Europă creştină.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s