Picătura de otravă – Vorbe goale rostite de Iohannis: să nu ne lăsăm cuprinşi de frică!


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Bratislava, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său slovac, Andrej Kiska, că populaţia musulmană din ţara noastră nu va fi supervizată, pentru că noi respectăm minorităţile etnice şi religioase.

Dar, vrem, nu vrem, de religie islamică sunt şi musulmanii din judeţul Constanţa, stabiliţi acolo de secole, dar şi musulmanii care au rămas în România la terminarea studiilor sau aceia, nu chiar aşa de puţini, care şi-au deschis afaceri în ţara noastră, cu un capital de origine incertă. Nu-i putem pune pe toţi într-o oală. Din acest motiv, afirmaţia preşedintelui Iohannis este mult prea generală pentru a fi şi corectă. Dacă luăm ca punct de referinţă atentatele de vinerea trecută din Franţa, vom observa că unul sau doi din teroriştii implicaţi au venit în Europa în această toamnă, cu valul de refugiaţi, iar restul au fost cetăţeni francezi sau belgieni, de religie islamică. De unde rezultă că islamiştii radicali încearcă să formeze celule cu cei de aceeaşi religie cu ei din ţările ţintă. Aşa că o supraveghere suplimentară a întregii comunităţi musulmane din România este mai mult decât necesară.
Iohannis a mai susţinut, tot la Bratislava, că terorismul funcţionează şi are urmări extrem de grave doar dacă ne lăsăm cuprinşi de frică. Doar că nu toată lumea are parte de protecţia la care este îndreptăţit un şef de stat. Cum anume să faci ca să nu-ţi fie frică atunci când vezi neputinţa forţelor de securitate şi informaţii de a preveni aceste atentate oribile? Şi care este calea pentru a ne vindeca de frică, din moment ce realizezi că aşa ceva se poate întâmpla oricând într-un loc aglomerat (fie el mall, gară, staţie de metrou şamd) din România? Care este serviciul de informaţii care ne garantează securitatea absolută?
Poate că ne-am teme mai puţin dacă România ar renunţa la primirea de aşa-zişi refugiaţi islamici. Dar o astfel de variantă pare de neconceput pentru preşedintele Klaus Iohannis. Pentru că nu putem tocmai noi, românii, să dăm apă la moară xenofobiei, ultranaționalismului şi șovinismului. zice absolut greşit şeful statului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s