PICĂTURA DE OTRAVĂ: Tehnocraţii care nu vor aduce nicio schimbare


Nu sunt, deocamdată, multe de spus despre Guvernul Cioloş. Cred că ne vom confrunta foarte repede cu o uriaşă dezamăgire. Nu este, în niciun caz, un cabinet precum cel pe care l-a dorit strada. Sunt prezenţi, în el, specialişti în domeniul lor de activitate, dar şi dinozauri politici precum Vasile Dâncu şi Lazăr Comănescu.

Dâncu este cunoscut ca o persoană apropiată de Liviu Dragnea. Un fel de consilier din umbră al acestuia. Dar şi un susţinător deschis al unei stângi moderne, europene. Cum se împacă treaba asta cu PSD, singurul partid din care a făcut parte Dâncu, e mai greu de înţeles.
Lazăr Comănescu a mai fost o dată ministru de Externe, în cabinetul Tăriceanu (numit în 2008) şi era, până ieri, consilier prezidenţial. Iohannis l-a răsplătit cu această funcţie după ce l-a rechemat din funcţia de ambasador în Germania, unde românii au stat la adevărate cozi ale umilinţei pentru a participa la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.
Rămâne să vedem cum va arăta programul de guvernare pe care Dacia Cioloş îl va prezenta Parlamentului. Din declaraţiile premierului desemnat înţelegem că nu va fi nimic spectaculos şi că va exista o continuitate.
Dacă în plan economic nu se va întâmpla nicio minune, pentru că nici nu se poate, rămâne, pentru stradă, acea insatisfacţie majoră legată de lipsa oricărei reforme morale. Guvernul va fi obligat să lucreze cu acelaşi Parlament de proastă calitate, nu vom avea 300 de parlamentari nici la alegerile din 2016, nu vom avea primari aleşi în două tururi, nu vom vedea o scădere a pragului electoral la doi la sută şi, în general, vom avea un cabinet orientat şi mai mult spre Bruxelles decât cele de până acum.
Şi asta nu e tot. Nu ştim ce surprize ne va oferi situaţia tensionată din Europa, până unde va merge România alături de aliaţii ei în războiul împotriva terorismului şi care va fi poziţia noastră faţă de refugiaţi, în contextul atentatelor islamiste din Franţa. Nu ştim şi nici Dacian Cioloş nu se grăbeşte să ne spună.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s