PICĂTURA DE OTRAVĂ: PSD și PNL, aceeași mizerie! Și atunci ce facem?


Poate că, dacă vrem să schimbăm ceva cu adevărat în țara asta, ar trebui să ne gândim și la alte ideologii și modele de funcționare a societății. Nu numai la primenirea cadrelor din PSD și PNL.

Sigur că liberalii și socialiștii domină copios scena politică, controlând, acum, cam trei sferturi din electorat. În această situație cel mai simplu este să ne imaginăm un scenariu în care liderii uzați și depășiți moral ai PSD și PNL fac un pas înapoi și încurajează promovarea tinerilor. Dar acești tineri vor intra în același angrenaj mustind de corupție și vor învăța să facă politică de la profesori care și-au luat doctoratul īn afaceri cu bani publici.
Dar pe lângă această iluzorie înnoire a PSD și PNL, de ce nu îndrăznim să facem loc și altor orientări, măcar a celora care sunt reprezentate la nivel europeam? Noi nu avem un partid naționalist credibil. Noi nu avem o formațiune ecologistă sau una cu un program afișat împotriva prezenței noastre în Uniunea Europeană. Sau împotriva imigranților. Cum să facem noi un pas înainte dacă nu există dezbateri adevărate, în care să se confrunte puncte de vedere contrarii?
Dar pentru ca așa ceva să se întâmple, e nevoie ca românii să priceapă că lumina nu vine neapărat de la PNL și PSD. Se reformează ăștia și o să curgă numai lapte și miere pe străzile iubitei noastre patrii. Cât timp vor fi mulți dispuși să înghită gogoașa asta, vor fi puțini cei care pot schimba ceva cu adevărat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s