PICĂTURA DE OTRAVĂ: Nicio minune nu durează prea mult în România


Protestul din Piața Universității se topește pe zi ce trece. Aidoma unui om de zăpadă care dă de căldură. Nu degeaba există la noi vorba conform căreia nicio minune nu ține mai mult de trei zile. De altfel, mișcarea de contestare a clasei politice era în curs de deces încă de zilele trecute după ce a fost infiltrată de indivizi cu misiuni precise. Dar și invadată de tot felul de salvatori ai neamului, unul mai țicnit ca altul. 

Propunerile au fost atârnate pe o sfoară, așezate printre lumânările de la fântână sau lipite pe zidurile Universității. Iar dacă te apucai să le citești, te luai cu mâinile de cap.
Cam așa a procedat și Dan Diaconescu, când și-a tras partid pe seama naivității românilor. Decât că DD primea propunerile la telefon și le scria pe niște coli mari de hârtie, astfel încât să poată fi citite de telespectatorii OTV. Și uite așa s-a născut un program SF în 100 de puncte, cu care PPDD a luat 15 la sută din mandatele parlamentare. Dar totul era o ficțiune. Un vehicul cu care tot felul de șmecheri au ajuns în Parlament. După care au lăsat poporul în plata Domnului și și-au văzut de treburile lor.
Rostul protestului din Piața Universității nu era să īntocmească liste nesfârșite de propuneri. Ci să exercite presiuni asupra mediului politic, printr-o prezență masivă în stradă, pentru a-l determina să se schimbe. Era suficient ca Piața să ceară toleranță zero față de corupție și plecarea politicienilor nărăviți la rele. În loc de asta, ne-am ales cu tot felul de grupuri și grupulețe, fiecare cu lista lui de revendicāri, și cu o revenire în forță a acelorași mutre de politicieni, care au invadat din nou studiourile de televiziune.
Aceasta e România și măcar data viitoare ar trebui să pornim de la ideea că nu putem schimba o țară, oricâte lozinci am scanda, dacă nu suntem hotărâți să începem schimbarea cu noi înșine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s