PICĂTURA DE OTRAVĂ: Iohannis a venit degeaba în Piaţa Universităţii. Dar a venit!


Preşedintele Klaus Iohannis a venit în această seară în Piaţa Universităţii. S-a ţinut de cuvânt. A ales ziua de duminică. Atunci când în piaţă erau 2.000 de oameni. Mai puţini ca în serile trecute, dar suficienţi pentru a se crea un balamuc total.

Agenţi fără număr care s-au luptat tot timpul să păstreze un culoar de trecere pentru şeful statului, protestatari care se îmbulzeau ca la un spectacol de circ, fluierături, huiduieli, aplauze. Cameramani, fotografi, reporteri, încercând să înregistreze câte o frântură de dialog şi câteva imagini.
Per total, am avut un show, nu un dialog. De altfel, preşedintele Iohannis şi-a rezervat doar 20 de minute pentru aceste consultări cu piaţa. Din când în când, câte unui tip i se permitea să intre în interiorul cercului de protecţie format din agenţi SPP. Omul spunea grăbit tot ceea ce adunase în zilele de protest şi preşedintele zicea DA, O SĂ VEDEM, AVEŢI DREPTATE, AŞA VOM FACE şi alte chestii de genul ăsta.
Să zicem că vreo cinci-şase manifestanţi au putut să-şi spună păsurile faţă în faţă cu preşedintele. Şi ce-i cu asta? Cu ce e mai bine informat acum Iohannnis în legătură cu revendicările străzii? Putea să se întâmple şi altfel? Evident că nu. Toată ieşirea în piaţă a lui Iohannis a fost doar o operaţiune de imagine, fără niciun beneficiu concret.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s