PICĂTURA DE OTRAVĂ: Ar fi cazul ca şi Arafat să plece!


Conferinţa de presă de astăzi, de la Guvern, a fost pur şi simplu jalnică. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, continuă să nu-şi aducă aminte cum a declarat, imediat după tragedia de la clubul Colectiv, că spitalele din România au toate condiţiile (medici, tehnică, medicamente) pentru a trata răniţii în condiţii optime. Somităţile medicale prezente i-au ţinut isonul, neîndrăznind să-l contrazică.

Se pot face o grămadă de supoziţii pe această temă. De ce preferă medicii să facă declaraţii călduţe, fără să-şi recunoască limitele şi neputinţa? Dacă sistemul de sănătate românesc este atât de performant, de ce pleacă atâţia medici? Pentru că nu numai de salarii e vorba, ci şi de dorinţa de a lucra în spitale moderne şi bine dotate, cu acces la tratamente de ultimă generaţie.
Pe de altă parte, aflăm de la distinşii medici prezenţi la conferinţa de presă că nicio ţară occidentală nu are capacitatea de a trata simultan aproape 200 de arşi. Dar noi suntem în România şi întrebarea rămâne. Mâine se întâmplă un cutremur similar celui din 1977. Se produc incendii şi explozii. Sunt câteva mii de răniţi prin ardere şi intoxicaţi cu gaze. Cum îi alegem pe cei care vor fi trataţi şi cine decide cine sunt cei condamnaţi din start la moarte, fiind lipsiţi de asistenţă medicală? Există criterii în acest sens? De ce nu facem o simulare pe computer a unei astfel de situaţii? Nu cumva pentru că s-ar constata halul în care ne aflăm?
Raed Arafat a declarat, tot astăzi, că cluburile care vor mai organiza meciuri pe Arena Naţională o vor face pe propria răspundere. Stadionul nu este avizat din punctul de vedere al prevenirii incendiilor. Dar până să se întâmple tragedia din Colectiv era? Acolo s-au jucat şi numeroase meciuri ale Naţionalei. Şi Arafat tot cu ISU se ocupa. Chiar nimeni din barosanii ăia de la Pompieri nu a băgat de seamă cum stă treaba cu Arena Naţională? Ce amenzi s-au dat? Sau nici de Arena Naţională nu auziseră cum, cică, nu ştiau nici de existenţa clubului Colectiv? Păi Arafat face astfel de declaraţii tembele şi nimeni nu-i cere demisia?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s