PICĂTURA DE OTRAVĂ: Ce-ar fi ca delegaţia manifestanţilor la Cotroceni să fie formată din NIMENI?


Prin declaraţiile făcute în urmă cu câteva minute, preşedintele Klaus Iohannis a pus într-o reală dificultate manifestanţii din stradă. Şeful statului a spus că i-a văzut şi i-a auzit pe protestatari şi va ţine cont de revendicările lor. Mai mult decât atât, el i-a invitat pe reprezentanţii acestora la un dialog la Palatul Cotroceni, care ar urma să aibă loc mâine, după încheierea negocierilor cu partidele politice parlamentare.

Practic, există foarte puţin timp pentru redactarea unei liste de revendicări şi formarea unei delegaţii reprezentative pentru cei din stradă.
Protestele din ultimele două zile, la care au participat zeci de mii de oameni, au demonstrat că manifestanţii ştiu să spună, în mod apăsat, NU. Un NU hotărât actualei clase politice, un NU fără echivoc corupţiei („Corupţia ucide!”), o contestare vehementă a actualului Parlament şi a partidelor reprezentate în forul legislativ. Dar de aici şi până la formularea unei platforme de revendicări, care să fie acceptată de toată lumea, şi până la alegerea unor lideri a căror autoritate să nu fie pusă sub semnul întrebării e drum lung şi cale bătută. Care drum, însă, trebuie scurtat şi parcurs în doar câteva ore.
De aceea, dacă tot a înţeles şeful statului mesajul străzii, poate că cel mai înţelept lucru ar fi ca protestatarii să nu delege pe nimeni pentru a-i reprezenta la Cotroceni. Căci nu văd, astăzi, cine ar putea merge mâine să discute cu Iohannis fără a fi contestat de o parte a demonstranţilor. Liderii unei astfel de mişcări se nasc mai greu şi deocamdată ei nici nu există.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s