PICĂTURA DE OTRAVĂ: Strada a obţinut demisia lui Ponta, dar presiunea trebuie să continue


După uriaşa manifestaţie de protest de aseară, astăzi, la ora 10.45, Victor Ponta şi-a anunţat demisia din funcţia de premier. Demisia sa antrenează căderea întregului Guvern. Preşedintele Klaus Iohannis va iniţia negocieri cu partidele politice parlamentare pentru desemnarea unui nou prim-ministru. Aceasta este procedura constituţională.

Dar şeful statului şi liderii partidelor sunt obligaţi să ţină seama şi de cererile străzii. Asta dacă vor ca situaţia să se detensioneze şi să nu escaladeze cu fiecare seară. Iar strada contestă întreaga clasă politică, pe care o consideră responsabilă, în bloc, de dezastrul produs în România în ultimii 26 de ani. Sunt slabe speranţe că Iohannis îşi va putea pune guvernul său, cu Predoiu în frunte. Ar fi o mare eroare dacă preşedintele şi-ar închipui că liberalii ar putea lua locul socialiştilor, fără să existe nicio reacţie a străzii.
Singura soluţie logică ar fi formarea unui cabinet de specialişti, susţinut de partide, care să funcţioneze până la alegerile de la sfârşitul anului 2016. Acest guvern ar trebui să fie alcătuit din personalităţi fără afiliere politică, cu un program care să ţină seama de agenda străzii. Altfel, protestele vor continua,pentru că tinerii din generaţia Facebook nu mai acceptă jumătăţile de măsură.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s