PICĂTURA DE ORAVĂ: Cum procedăm cu aceşti politicieni iresponsabili?


Numărul morţilor în urma tragediei din clubul Colectiv continuă să crească. Am ajuns cu numărătoarea la 32. Iar specialiştii români recunosc deschis că pentru arsurile căilor respiratorii superioare şi pentru intoxicaţiile cu cianuri nu există, practic, tratament. Se fac doar intervenţii care urmăresc uşurarea suferinţelor şi se speră în ajutorul divin. În această situaţie sunt aproape 90 de tineri, răsfiraţi prin mai multe spitale bucureştene.

Guvernul a adoptat o serie de modificări legislative care permit celor de la ISU să închidă imediat localuri care nu respectă normele de protecţie împotriva incendiilor. Practic, dacă cei de ISU iau în serios această sarcină primită de la Guvern, ar însemna ca peste 90 la sută din cluburi să fie închise. Băsescu zice că nu e bine. Că ar trebui ca patronii acestor spaţii, după ce că au făcut o grămadă de bani fără să fie preocupaţi de faptul că puneau viaţa clienţilor în pericol, să fie acum ajutaţi să-şi pună la punct cluburile cu împrumuturi garantate de stat. Şi ce să le mai facem, domnule Băsescu? N-ar fi cazul ca mai întâi să plătească pentru ce au făcut? Uneori mai trebuie să o luăm şi de la zero. Închidem coşmeliile şi vedem apoi cum procedăm.
Şi ca să nu credeţi că-l menajăm pe Marele Mut, omul şi-a pus o poză pe celebra sa pagină unde culorile tricolorului sunt aşezate invers. Cititorii i-au atras atenţia, dar lucrurile au rămas neschimbate. Şi a mai făcut una nefăcută. În prima zi de doliu naţional, în drum spre Sibiul natal, s-a pozat cu un cuplu de nuntaşi. Pe principiul că ţara arde şi baba se piaptănă.
Patronii de la clubul Colectiv au fost reţinuţi şi mai mult ca sigur că vor fi arestaţi preventiv. Dar marele Piedone, candidatul UNPR la alegerile de anul viitor pentru Primăria Capitalei, pare a se bucura în continuare de protecţia colegului său Gabriel Oprea. Astfel că nici până acum, la patru zile de la tragedie, el nu a fost chemat să dea declaraţii la Parchetul General. Nici în calitate de martor şi nici în calitate de suspect, aşa cum ar fi normal.
Cam asta e situaţia la ora actuală. Marea problemă, la care Guvernul nu pare să aibă vreun răspuns, este următoarea: dacă cu 200 de persoane grav rănite spitalele s-au cam blocat, cum vom proceda cu 20.000 de răniţi simultan, un număr deloc imposibil în cazul unui seism similar cu cel din 1977? Cum vor fi aleşi cei 200 de oameni care pot fi îngrijiţi în spitale? După studii, după vârstă, după înălţime, după apartenenţa politică, sau cum? Dacă tot nu sunt capabili de nimic aceşti guvernanţi şi această armată de birocraţi, de ce le mai plătim taxe şi impozite? Numai ca ei să se îmbogăţească şi să-şi plimbe burdihanele pe la televizor?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s