PICĂTURA DE OTRAVĂ: Parlamentarii trebuie să mai exerseze jocurile cu biluţe


Spectacol de zile mari, azi, în Parlament. În rolul principal a jucat Elena Udrea. O cunoaşteţi, nu-i aşa? Celebra victimă a sistemului judiciar. Cea cu ţinutele de zeci de mii de euro. Fosta soţie a lui Dorin Cocoş, care nu a ştiut absolut nimic de combinaţiile partenerului ei de viaţă. Apropiata lui Traian Băsescu. Preferata acestuia la ultimele alegeri prezidenţiale. Cea despre care se spune că ar fi plătit cu bani grei o armată de jurnalişti pentru a-i susţine interesele.
În această după-amiază, deputaţii au trebuit să voteze asupra a trei cereri formulate într-o nouă speţă de procurorii DNA. Ei s-au pronunţat asupra solicitărilor de anchetare, de reţinere şi de arestare preventivă a Elenei Udrea. Şi au votat, fără ca măcar unul dintre ei (de sămânţă!) să bage de seamă că se află într-o situaţie absurdă. Dacă aveau la ei o cât de mică logică, şi-ar fi dat seama că procurorii DNA au încurcat borcanele. Mai întâi era nevoie ca Elena Udrea să poată fi anchetată. Să fie chemată la DNA, să i se aducă la cunoştinţă acuzaţiile şi să consemneze şi punctul ei de vedere. Măcar de formă. După care, procurorii să se decidă dacă vor ca ancheta să continue cu suspecta în stare de reţinere şi, pe baza deciziei magistraţilor, în arest preventiv. Procurorii DNA au băgat în viteză, au ars etapele şi au zis că nu strică să aibă aprobare pentru reţinere şi arest preventiv, chiar dacă nu au audiat-o pe Elena Udrea. Ce contează ce are de spus Udrea? Ştiu ei mai bine cum se procedează.
Iar deputaţii, de nărozi ce sunt, s-au conformat ca nişte elevi de şcoală primară. Şi nu s-ar fi întâmplat nimic, dacă aleşii ar fi votat conform ordinelor primite. Dar s-au încurcat în bile. Pentru reţinere şi arestare preventivă s-a votat simultan. Patru bile (două albe şi două negre) pentru patru urne. Cum naiba să ţii minte că bila alba în urna albă şi bila neagră în urna neagră înseamnă vot DA? Recunoaşteţi şi dumneavoastră că e al naibii de complicat. Şi a ieşit ceva de vis. Udrea poate fi reţinută, dar nu poate fi arestată preventiv. Adică, dacă vor să se dea în spectacol cu orice preţ, procurorii anticorupţie pot s-o reţină puţin pe Elena Udrea (24 de ore), dar nu pot s-o aducă în faţa unui magistrat pentru a fi arestată preventiv.
Şi tot acest spectacol penibil nu ar fi avut loc dacă deputaţii ar fi îndrăznit să le spună procurorilor că, într-o primă fază, nu e cazul să se supună la vot decât solicitarea de aprobare a urmăririi penale. Că e cazul să ne prefacem mai cu talent că trăim într-o democraţie. Dar a îndrăznit cineva?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s