PICĂTURA DE OTRAVĂ: Ponta şi Băsescu fac audienţă pe spinarea fraierilor


Premierul Victor Ponta a rostit câteva fraze, ieri, la Congresul PSD, care nu aveau cum să rămână netaxate de fostul preşedinte al României: “Politic avem doar un adversar. Tot pe Băsescu. El culege ce a semănat. E singurul care are capacitatea de a se lupta cu noi, dar așa cum l-am bătut de fiecare dată, putem s-o facem și de acum încolo”.

Oricine consultă biografia politică a lui Traian Băsescu poate să constate că acesta a câştigat întotdeauna alegerile la care a participat. Fie că a fost vorba de primăria Bucureştiului, în anul 2000, fie că ne referim la alegerile prezidenţiale din anii 2004 şi 2009, fie că luăm în considerare cele două referendumuri pentru demiterea din funcţie, din 2007 şi 2012, soldate cu reîntoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni, niciodată PSD nu l-a învins. Este puţin de mirare cum de o asemenea gugumănie a fost rostită de Victor Ponta, un politician cu experienţă, totuşi, şi cu o bună cunoaştere a istoriei recente.
Pe de altă parte, vorbele lui Ponta au avut şi un rost mai subtil. Să-l aducă mai în faţă pe Băsescu, aliat al PSD în lupta împotriva DNA, şi să tragă în jos PNL, care, desi beneficiază de forţele a două partide reunite şi de popularitatea lui Klaus Iohannis, nu ar avea, vezi Doamne, capacitatea de a se lupta de la egal la egal cu socialiştii.
Răspunsul lui Băsescu, postat pe Facebook, în această seară, este, însă, şi el, la fel de uluitor ca şi cuvintele rostite de Ponta la Congres: “Ascultă, Ponta, n-ai înţeles nimic. Nici azi nu pricepi că, în noiembrie 2014, nu eu ţi-am fost adversar, ci Iohannis. Din acest motiv ai şi pierdut alegerile prezidenţiale. Dacă n-ai aflat, te asigur eu că n-am candidat in 2014. Iar dacă te ducea mintea să înveţi măcar cîte ceva de la mine, cu siguranţă astăzi ai fi fost preşedintele României”. Ce să înţelegem noi de aici? Că Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale pentru că s-a confruntat cu Iohannis şi nu cu Băsescu? Bine, cu Băsescu nici nu se putea, dar o spunem şi noi, aşa, ca o ipoteză de lucru. Iar dacă Ponta a pierdut alegerile, motivul nu a fost acela că nu a luat lecţii de la Băsescu, ci aroganţa, minciunile proferate la adresa adversarului şi dispreţul faţă de dreptul la vot al românilor in străinătate. Aşa că nici Băsescu nu a nimerit-o cu mesajul său de pe Facebook.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s