PICĂTURA DE OTRAVĂ: Victimele dictaturii, omagiate în stil comunist la Congresul PSD


Combatem comunismul! Cu cine? Cu Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea. Fiţi puţini atenţi la ce a putut să zică Dragnea, astăzi, la Congresul PSD, când tocmai aţipise Ion Iliescu: „Vreau să vă ridicaţi în picioare şi să păstrăm un moment de reculegere în memoria victimelor dictaturii comuniste şi să cerem iertare României şi românilor pentru că nu am făcut acest gest până acum. Nu am avut curajul să condamnăm crimele dictaturii comuniste. Nu ne-am asumat unele greşeli făcute în primii ani de după Revoluţie, cum ar fi violenţele din Piaţa Universităţii. O împăcare naţională este un obiectiv pentru care merită să ne cerem iertare, chiar dacă nu noi, cei care suntem astăzi aici, suntem vinovaţi. Este un gest moral fundamental al despărţirii de un trecut care ne mai urmăreşte şi astăzi”.
Liviu Dragnea şi cei ca el ar trebui să ştie că în decembrie 1989 a fost înlăturat Nicolae Ceauşescu şi sistemul pe care-l conducea cu o mână de fier în urma unei lovituri de stat care l-a adus în fruntea ţării pe Ion Iliescu. Şi că nici până în ziua de astăzi nu a fost găsit nimeni răspunzător pentru numărul mare de oameni (peste 1000) ucişi după capturarea lui Ceauşescu. Nomenclaturiştii PCR s-au luat de braţ cu securiştii şi au devalizat ţara, iar milioane de români au rămas cu ochii în Soare. Pentru cei care au fost omorâţi cu sânge rece după 22 decembrie 1989 cine îşi cere iertare?
Iar la violenţele din Piaţa Universităţii de la mijlocul lunii iunie 1990, soldate cu morţi şi răniţi, dar şi cu oameni ale căror vieţi au fost zdrobite, nu s-a ajuns în urma unor “greşeli”, aşa cum le denumeşte Liviu Dragnea, ci în urma unui plan deliberat pus la cale de regimul Iliescu, cu scopul de a anihila Opoziţia şi puţinii protestatari care visau aiurea că trăiesc într-o democraţie.
Cum de la vorbe la fapte nu e decât un singur pas, pesediştii l-au făcut imediat alegându-l preşedinte pe Liviu Dragnea cu unanimitate de voturi. Şi asta tocmai la Sala Palatului, unde exact aşa ceva a păţit şi Nicolae Ceauşescu la Congresul al XIV-lea al PCR, din noiembrie 1989. După care nu i-a mers tocmai bine. Semn că se întâmplă ca şi unanimitatea să dăuneze uneori.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s