PICĂTURA DE OTRAVĂ: Klaus Iohannis, mut şi surd când vine vorba de interesele ţării


Să vedem cum arată ziua de azi. Desigur, până la ora 14, când scriem acest text.

Mihai Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informaţii Externe, nu se lasă de politică nici măcar dacă i-ar sta mai bine să tacă. MRU a spus, la o dezbatere cu public, că ar fi de dorit o Uniunea Europeană mai puternică şi mai puţin dependentă de Statele Unite. Dar de la dorinţă şi până la putinţă e cale lungă.

Întreaga conducere a săptămânalului ATAC DE BUZĂU a fost reţinută de procurori, acuzaţia fiind de şantaj. Printre reţinuţi se numără şi Doru Iuga, un soi de jurnalist care la OTV se specializase pe monden. Între timp, Iuga a fost condamnat pentru pedofilie, iar fostul său şef, Dan Diaconescu, pentru şantaj. Nu e uşor să uiţi ce ai învăţat de la un profesor de talia lui DD.

De abia ce Ungaria a închis complet graniţa cu Croaţia, unde gardul a fost terminat şi a devenit funcţional, că au apărut probleme la graniţa cu Slovenia. Refugiaţii au cotit-o spre Slovenia şi ungurii reintroduc controalele de frontieră. Chiar dacă ungurii ne sunt în mod tradiţional antipatici, trebuie să recunoaştem că la capitolul imigranţi am avea de învăţat de la ei.

Sorin Oprescu nu lasă să treacă o zi fără o plângere în arest. Doar, doar i-o ieşi pasienţa. Cică toate injecţiile din arestul Poliţiei Capitalei se fac cu acelaşi ac. Încercarea asta vine după ce a încercat şmechereşte să demonstreze că a foarte aproape de infarct sau că ar avea cancer pulmonar. Eu zic să nu-şi mai dorească atâtea boli, că nu se ştie când îl ajută Dumnezeu.

Oraşul suedez Gothenburg are onoarea de a fi fost nominalizat ca primul califat islamic din Europa. Califatul e o chestie unde legea şaria e la ea acasă şi cei care nu aderă la religia islamică sunt doar toleraţi sau, şi mai bine, decapitaţi. Poate că autorităţile din toate ţările europene care au de-a face cu refugiaţi ar trebui să-i pună să declare, în scris, că vor respecta legile şi modelul de civilizaţie din ţara gazdă. Iar când sunt prinşi cu fofârlica, să fie daţi afară fără menajamente.

Nu ştiu dacă vă mai poate surprinde ceva pe această temă, dar la summit-ul european de joi, distinsa doamnă Angela Merkel ar fi dorit să impună în declaraţia finală un pasaj referitor la cotele obligatorii şi permanente de refugiaţi. Nu s-a mai întâmplat asta, pentru că premierii polonez, ungar şi spaniol s-au opus în termeni categorici. Dar tot acolo se va ajunge, mai devreme sau mai târziu. Bineînţeles că Marele Mut nu a zis nici pâs despre propunerea doamnei Merkel la întoarcerea de la summit. Şi nici acolo nu a zis nimic, pentru că Iohannis crede că România, după atîţia ani de gălăgie, are tot dreptul la un preşedinte mut şi surd.

Elena Udrea susţine că a făcut 72 de zile de arest preventiv pentru două declaraţii incoerente, care nu demonstrează nimic. Procurorii şi judecătorii care au judecat, la vremea lor, cererile ei de eliberare, sunt de altă părere. Laţul se strânge, mai ales că restul inculpaţilor din dosarul GALA BUTE şi-au recunoscut vinovăţiile. Dacă o grămadă de oameni susţin că ai pus botul la bani nemunciţi, o fi ceva adevăr aici. Mai ales atunci când ai fost vreme de 10 ani soţia lui Dorin Cocoş, un infractor despre a cărui activitate ascunsă desigur că Udrea nu a ştiut nimic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s