PICĂTURA DE OTRAVĂ: Poporul pesedist şi nostalgia după Ceauşescu


Spectacol în toată regula, ieri, la PSD. Pe o vreme închisă şi rece, aproape o jumătate de milion de pesedişti, nostalgici ai epocii Ceauşescu, s-au bulucit să voteze candidatul unic la preşedinţia partidului.

Numai pe vremea Împuşcatului nu se punea problema ca Marele Cârmaci să aibă un contracandidat în alegerile prezidenţiale. Dar şi în cele pentru măreaţa funcţie de secretar general al PCR. Cam cum ar fi arătat o dezbatere electorală în care să se confrunte Ceauşescu cu oricine altcineva?
Aia era culmea democraţiei. Iar pesediştii, despre care se spune adesea că sunt urmaşii defunctului PCR, au reuşit să imite acea epocă. Imitaţia, de proastă calitate, a durat doar câteva ore, dar tot i-a entuziasmat pe membrii de partid, care au putut, astfel, să depene amintiri despre vremurile în care, indiferent ce votai, tot ai noştri câştigau. Nu era atâta bătaie de cap, nu conta ce faci cu buletinul de vot, puteai, liniştit, ca după să mergi la un mic şi zece beri, fără a trage cu ochiul la sondajele de la ieşirea de la urne.
Să ai un singur candidat la funcţia de preşedinte al PSD şi acela să mai fie şi condamnat, în primă instanţă, pentru manevre ilegale la referendumul de destituire al lui Băsescu, înseamnă, dacă nu dictatură (de partid), măcar lipsă de inspiraţie şi de dorinţă de a schimba ceva, cu adevărat, într-o formaţiune care a reuşit, perfect, să compromită stânga românească.
Cu Dragnea în frunte, pesediştii pot fi siguri că nu vor avea victorii multe şi că vor ajunge să regrete vremurile când Adrian Năstase era la butoane.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s