PICĂTURA DE OTRAVĂ: Băsescu se întoarce degeaba în politică


Chiar dacă vă vine să zâmbiţi, Traian Băsescu a anunţat că se întoarce în politică cu obiectivul de a-şi apăra cele două mandate şi pentru a se apăra de „campania furibundă de denigrare”, declanşată împotriva sa după plecarea de la Cotroceni.

Şi pentru asta, Băsescu s-a înscris în partidul pe care chiar el l-a inventat, PMP. Formaţiunea în care el s-a înscris oficial astăzi este departe de ce a reprezentat initial, când a beneficiat de prezenţa unor intelectuali de elită. Între timp, Băsescu i-a îndepărtat, susţinând-o până în pânzele albe pe Elena Udrea.
Dar dincolo de asta, nu văd nicio legătură între obiectivele lui Băsescu şi întoarcerea sa în politică. El era prezent oricum mai în fiecare zi în presă şi are şi o pagină de Facebook foarte urmărită. Nu-mi dau seama cum îşi poate apăra mandatele mai bine sau cum se poate apăra mai eficient de denigrări din interiorul unui partid decât din afara acestuia.
Dacă avea un pic de decenţă, Traian Băsescu ar fi trebui să ajungă la concluzia că ce e prea mult dăunează. Dacă a avut un proiect pentru România a exista destul timp pentru a-l pune în practică vreme de 10 ani. Ce i-a reuşit şi ce nu rămâne pe seama istoriei să stabilească. Băsescu nu înţelege că mandatele sale le-a primit pe baza votului popular şi oamenii au tot dreptul să fie nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat cu această ţară în perioada 2004-2014. Este ca şi cum ai scrie o carte sau ai face un film şi apoi să te apuci să răspunzi fiecărui critic care te desfiinţează, socotind că te-a denigrat. Ceea ce ai avut de spus ai spus, comentariile aparţin altora.
Băsescu nu mai are nicio şansă în politica românească, pentru că vremea lui a trecut. Iar un fost şef de stat nu poate deveni premier decât dacă se numeşte Vladimir Putin.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s