PICĂTURA DE OTRAVĂ: Ponta a devenit fanul imigranţilor islamişti


Premierul Victor Ponta a afirmat, aseară, într-o emisiunea televizată, că România a greşit atunci când a votat, prin reprezentanţii săi, la Consiliul JAI, alături de Slovacia şi Ungaria, împotriva cotelor obligatorii de refugiaţi.

Până la această declaraţie credeam, ca mai toată lumea, că Ponta este un mincinos patentat. Acum, însă, am ajuns la concluzia că este mult mai mult decât atât. Să vă spun de ce. Înainte de Consiliul JAI, unde România a fost reprezentată de vicepremierul Gabriel Oprea, a existat o adevărată dezbatere publică despre poziţia pe care trebuie s-o adopte România. Au existat voci din zona naţionalistă care au susţinut, la unison cu Traian Băsescu, că România nu trebuie să primească niciun refugiat musulman şi că orice alt gest ar reprezenta o încălcare a Constituţiei. Au mai existat şi poziţiile oficiale ale preşedintelui Klaus Iohannis şi ale prim-ministrului Victor Ponta, care au explicat că România are o capacitate limitată de integrare a solicitanţilor de azil, fapt pentru care nu poate primi decât aproape 1800 de imigranţi, aşa cum se stabilise cu câteva luni în urmă, tot la nivel european. Şi a mai fost şi o şedinţă CSAT, unde s-a discutat în acelaşi sens: România se opune cotelor obligatorii şi va găzdui imigranţi atât cât îşi va putea permite.
Pe această bază, Gabriel Oprea a primit mandat de la cel mai înalt nivel să voteze la Consiliul JAI împotriva cotelor obligatorii.
Şi acum vine Victor Ponta, care este vicepreşedintele CSAT şi şeful lui Oprea în Guvern, să ne spună că am greşit. Sigur, nu e foarte clar dacă am greşit pentru că am votat împotriva cotelor obligatorii sau dacă am greşit pentru că am fost pe aceeaşi poziţie cu Ungaria şi Slovacia. Acestea două fiind un fel de ţări proscrise în Uniunea Europeană, renumite pentru poziţiile lor independente şi pentru faptul că nu dau buzna să critice Rusia. Dar decizia de a vota într-un anume fel la Consiliul JAI a fost luată inclusiv prin consultarea lui Ponta. Cum adică am greşit? Autorităţile noastre au minţit? Avem capacităţi mult mai mari de găzduire şi integrare a imigranţilor şi le-am ascuns? Avem fonduri de rezervă care abia aşteaptă s-o apuce în direcţia azilanţilor? Tot ce ni se spunea despre lipsa de experienţă a României în acest domeniu şi despre dificultăţile financiare era vrăjeală curată?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s