PICĂTURA DE ORAVĂ: Azilanţii nu vor putea pleca din România când vor avea ei chef


Văd că se poartă o mică şmecherie din partea autorităţilor de la Bucureşti. Lansată chiar de premierul Victor Ponta. Şi anume că noi nu suntem ca ungurii. Nu vrem să punem tunurile cu apă, câinii şi bastoanele de cauciuc pe imigranţi. Noi, dacă tot facem o treabă, vrem să o facem bine. Mai spunea Ponta că noi avem o alocaţie zilnică jenantă pentru solicitanţii de azil, de trei lei pe zi. Din care azilantul primeşte, pentru cheltuieli personale, 90 de bani. 

Da, numai că asta e valabil pentru restul azilanţilor, nu pentru cei care urmează să fie repartizaţi în România pe baza sistemului cotelor obligatorii. Pentru aceştia, Bucureştiul va primi 6.000 de euro pe cap de om. Banii ăştia ar trebui să fie cheltuiţi într-un, timp în care azilantul cu pricina face un curs de limba română, dobândeşte o calificare, dacă nu are una, şi i se găseşte un loc de muncă. După aceea,el ar urma să se descurce pe cont propriu. Deci nu e vorba de 90 de bani pe zi. Oricâte cheltuieli ar avea statul, azilantul ar putea primi măcar 100 de euro pe lună. Asta în afară de faptul că îi vor fi asigurate cazarea, masa, asistenţa medicală, cursul de calificare, moscheea.
Dar nu asta e minciuna cea mai mare a lui Ponta despre imigranţi. Ci aceea că el susţine că noi nu-i vom ţine cu forţa pe imigranţi. Dacă ei vor dori să o ia spre Occident, vor fi liberi să o facă. Ori tocmai asta nu se va întâmpla. Pentru că nu acesta e sensul măsurii cu cotele obligatorii. Imigranţii care vor veni în România vor completa cereri de azil în ţara noastră. Numai pe baza acestora vor putea fi primiţi şi finanţaţi de stat. Altfel, nu există decât imigranţi ilegali. Dacă vor încălca legea şi-şi vor pierde statul de azilant, nu se vor putea întoarce în Occident, ci vor fi puşi la avion şi trimişi în ţările de origine. Sau vor ajunge la închisoare. Altfel de ce ar mai fi cotele obligatorii, dacă azilanţii nu ar avea nicio obligaţie?
În rezumat, zecile de mii de imigranţi care vor veni în România în lunile următoare vor fi ai noştri şi va trebui să ne spălăm cu ei pe cap. Singura salvare ar fi ca războiul civil din Siria să ia sfârşit. Ceea ce marile puteri nu prea doresc, deocamdată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s