PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cu astfel de bombardardamente, de ce să ne mai mirăm că migraţia a scăpat de sub control?


Tari în clanţă cum îi ştim, americanii au sărit tare de tot cu gura pe ruşii care bombardează de zor în Siria. Că să nu mai lovească alte ţinte decât cele ale Statului Islamic. Că nici măcar nu se pricep la bombardamente pentru că nu folosesc muniţie ghidată. Că la trei terorişti ucişi sunt omorâţi zece civili. Şi că unde o să ajungem în felul ăsta? 

Când era cât pe aci să fie crezuţi, americanii au comis-o ei înşişi, printr-o lovitură (aeriană) de toată frumuseţea. Ieri, în oraşul Kunduz din Afganistan, recucerit după lupte grele de trupele guvernamentale din mâinile talibanilor, americanii au atacat cu rachete un spital. Din greşeală, desigur. Şi nu orice spital, ci unul administrat de organizaţia „Medici fără frontiere”. Care a reuşit să trateze un mare număr de pacienţi, în condiţii grele, în timpul ocupaţiei talibanilor. Cruzii talibani au permis funcţionarea spitalului şi nu s-au atins de el. Dar ceea ce nu au făcut talibanii, le-a reuşit americanilor în doar câteva zeci de minute. Super teleghidatele rachete americane au nimerit în plin spitalul, distrugându-l în bună măsură şi provocând, ca pagube colaterale, 16 morţi, alte peste 20 fiind atât de pulverizate, încât au dispărut cu totul. Statistica morţilor este următoarea: nouă membri ai personalului medical şi şapte pacienţi, dintre care trei copii.
Culmea (dacă mai poate exista şi o culme într-o astfel de tragedie) este că bombardardamentul a continuat mai bine de 30 de minute după ce oficialii NATO şi cei ai Statelor Unite au fost informaţi că în locaţia respectivă se află un spital, potrivit unui comunicat al organizaţiei „Medici fără frontiere”.
În concluzie, să nu ne facem iluzii că ruşilor şi americanilor le pasă de civilii din zonele de război. Ei îşi văd de treburile lor şi cine nimereşte în bătaia puştii, asta e. E dat la pierderi (colaterale) şi gata.

Tomiţă Stoicuţ

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s