PICĂTURA DE OTRAVĂ: Noi nu avem voie să procedăm cu imigranţii precum americanii


O ştire peste care precis că televiziunile vor sări cu graţie este cea referitoare la modul în care americanii tratează problema refugiaţilor. Şi nu o vor băga în schema pentru că nu se potriveşte cu abordarea liderilor noştri, cuminţiţi între timp, după ce au primit scatoalcele de rigoare de la doamna Angela Merkel.

Anne Richards, Asistenta Secretarului pentru Biroul Populaţiei, Refugiaţi şi Migraţie din Departamentul de Stat American, a declarat, ieri, la New York, că primirea solicitărilor de emigrare în SUA cu statut de refugiat se face în centrele pentru refugiaţi din afara graniţelor SUA, după care sunt intervievaţi de funcţionari din cadrul Departamentului de Securitate Internă (DHS), apoi sunt transportaţi în Statele Unite şi alocaţi pe regiuni geografice.
Întregul proces de sortare şi procesare până la strămutarea în Statele Unite durează până la doi ani, pentru fiecare caz.
Dacă traducem asta pentru imigranţii actuali din Europa, azilanţii care doresc să vină în România ar trebui să completeze cereri de azil politic (şi nu economic) în ţara unde se află acum. Apoi ei ar trebui să fie intervievaţi de specialişti români în astfel de probleme, iar dosarul fiecărui solicitant să fie examinat cu grijă vreme de câteva luni. Numai după aceea ei ar putea să vină în ţara noastră.
Se va întâmpla ceva din toate acestea? De nicio culoare. România nu va avea niciun rol în selectarea imigranţilor cu care vom fi pricopsiţi în baza deciziei privind cotele obligatorii. Iar imigranţii nu vor completa nicio cerere de azil, pentru că ei nu vor în România. Atunci cum îi vom ţine aici şi ce statut vor avea? Sunt întrebări aiurea, pentru că nu există niciun răspuns la ele.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s