PICĂTURA DE OTRAVĂ: Moţiunea de cenzură – un mare fâs


Moţiunea de cenzură a liberalilor, dezbătută şi votată azi în Parlament, a fost un mare fâs. În loc să critice politica Guvernului, moţiunea a avut treabă numai cu Ponta. Să plece Ponta! De parcă nu ar fi clar ca lumina zilei că Ponta nu poate să plece din fruntea Executivului când i se năzare lui. E acolo un angrenaj întreg, care riscă să se surpe dacă Ponta îşi ia tălpăşiţa. Plus că românii, aşa cum o arată sondajele, nici nu vor schimbarea Guvernului. Nu pentru că Ponta le-ar fi simpatic, ci pentru că din orice unghi ai privi scena politică, diferenţele dintre PNL şi PSD sunt insesizabile. Aceeaşi politică economică, aceeaşi slugărnicie în faţa stăpânilor străini, acelaşi dispreţ pentru oamenii amărâţi, aceeaşi înclinaţie către privilegii, aceeaşi atracţie pentru banii publici. Ce-i mână pe ei în luptă ne lasă pe noi, majoritatea românilor, perfect indiferenţi. 

Culmea este că noul şi marele PNL nu a reuşit să strângă, în parcul Izvor, la un miting regizat, decât vreo patru mii de oameni, din care vreo patru sferturi au venit în mod perfect organizat. Adică mai nimeni nu a venit din proprie iniţiativă, pentru a susţine debarcarea lui Ponta. Cică ploaia e de vină. Astă vară era prea cald pentru proteste, acum e rece, plouă şi s-a mai micşorat şi ziua. Şi uite aşa dau liberalii vina pe condiţiile meteo nefavorabile pentru neputinţa lor de a schimba ceva. Iar ăia câţi au fost au avut parte de un tratament la mişto din partea copreşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, care nu au riscat să se ude vorbindu-le oamenilor înaintea dezbaterilor din plen.
Cât despre dezbateri, acestea au excelat prin ironii şi înţepături ieftine, afirmaţii valabilă pentru toate taberele. Acest tip de atitudine, în locul unor abordări de fond, care interesează cu adevărat, fac ca politicienii să fie priviţi cu atâta dispreţ de români. De acolo nu iese nimic bun, zic oamenii, şi schimbă programul TV când apar aceleaşi mutre nesărate, ale căror vorbe le înţelegi perfect chiar dacă dai iei sonorul televizorului. Oricum, dacă dai pe mut, nu te mai zgârie la urechi.
Şi uite aşa ajunge Ponta să se mândrească cu “performanţele” lui în fruntea Guvernului într-o ţară unde Opoziţia doarme în papuci şi speră să ajungă la Putere pe bază de Klaus Iohannis. Care nici el, însă, nu pare prea convins de rostul lui la Cotroceni, în afară de plimbările externe, unde excelează fie prin muţenie, în cele mai multe cazuri, fie prin lecturarea exasperantă a unor hârtii scrise de alţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s