PICĂTURA DE OTRAVĂ: România va primi oricât de mulţi refugiaţi


România a fost învinsă la Consiliul JAI. Chestiunea cotelor obligatorii, unde nu s-a putut ajunge la consens, a fost supusă la vot şi a trecut fără probleme. Împotrivă au votat, în afară de România, Cehia, Slovacia şi Ungaria. Doar că Ungaria are o situaţie diferită, pentru că, potrivit planului U.E., această ţară vă distribui imigranţi şi nu va primi niciunul.

Dar tocmai votul Ungariei ar trebui să ne facă să înţelegem cum stau lucrurile. Pentru că nu este vorba doar de acest val de 120.000 de imigranţi care urmează să fie redistribuit acum. Ci şi de cote procentuale impuse ţărilor membre ale Uniunii Europene. Ceea ce înseamnă că, pe măsură ce noi imigranţi sosesc în Europa, ei vor putea fi redistribuiţi cu un minimum de formalităţi în ţările membre. Iar România a acceptat, în iunie, o cotă de 3,87 la sută, când era vorba, ce-i drept, doar de 40.000 de imigranţi. Acum, potrivit estimărilor ONU,până la sfârşitul acestui an vom avea un milion de imigranţi, la care se va adăuga încă un milion în 2016. Ceea ce înseamnă pentru România aproape 80.000 de imigranţi.
Sunt unii care spun că nu va fi nicio problemă. Pentru că imigranţii nu vor în România şi-şi vor lua repede tălpăşiţa. Cine gândeşte aşa se iluzionează. Ţara care primeşte imigranţi ia bani pentru ei, 6.000 de euro de căciulă, şi răspunde de ceea ce se întâmplă. Păi ce sens ar avea să fie trimişi, să zicem, 10.000 de imigranţi şi a doua zi ei să se îndrepte spre graniţa cu Serbia, spre Occident? Sistemul nu este conceput aşa, pentru că, dacă lucrurile ar sta astfel, nu ar avea niciun sens să fie pus în practică. Imigranţii nu vor putea pleca din România la voia lor. Aşa că tot ce ne rămâne de făcut este să ne spălăm cu ei pe cap.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s