PICĂTURA DE OTRAVĂ: Parlamentarii vor să interzică tot ce stă în calea privilegiilor lor


Un număr de 24 de senatori ai Puterii, de la PSD şi PUNR, vor să fie mai catolici decât Papa. Ei au înaintat o iniţiativă legislativă potrivit căreia organizaţiile politice cu caracter comunist ar urma să fie interzise.

Obiectivul acestei interdicţii este acela de a preveni reinstaurarea în România „a regimului totalitar comunist care a funcţionat în ţara noastră între anii 1945 şi 1989, acesta fiind cel mai criminal regim politic din Europa postbelică – cu un număr de victime situat oficial între 500.000 şi 2.000.000, cifră record dacă o raportăm la numărul populaţiei – România fiind totodată unica ţara în care s-au înregistrat victime la căderea comunismului: peste 1.100 morţi şi peste 3.300 răniţi”.
Actul normativ stipulează că aderarea la o organizaţie politică cu caracter comunist se va pedepsi cu închisoare de la 3 la 6 ani. De asemenea, constituirea unei asemenea organizaţii se va pedepsi cu închisoare de la 5 la 10 ani, sprijinirea sub orice formă a acesteia se va pedepsi, tot cu închisoare, de la 2 la 4 ani.
După legea care situează pe acelaşi plan Mişcarea Legionară cu organizaţiile fasciste, care a trecut prin Parlament ca prin brânză, vine şi această propunere de interzicere a organizaţiilor comuniste.
Mai întâi de toate, comunismul românesc, care nu a mai apucat să fie comunism, fiind doar o variantă de socialism autoritar, a lăsat mai multe amprente în istoria României. Unele bune şi altele rele. Primii ani au fost marcaţi de violenţe, arestări masive şi condamnări pe bandă rulantă ale adversarilor politici, în condiţiile prezenţei în ţară a consilierilor sovietici şi a impunerii unei conduceri la Bucureşti din care făceau parte numeroşi activişti aduşi cu tancurile de la Moscova.
După eliberarea deţinuţilor politici şi venirea la putere a lui Nicolae Ceauşescu au existat mult mai puţine arestări, accentul fiind pus pe educaţie şi pe o supraveghere strictă a populaţiei realizată de Securitate. Dar, pe de altă parte, a existat o creştere economică substanţială şi s-a construit enorm, în toate domeniile. Au apărut şcoli, spitale, locuinţe, uzine, fabrici, hidrocentrale, şosele ş.a.m.d. Toate acestea s-au făcut cu numeroase sacrificii impuse românilor, care au dus o viaţă austeră. Dar oricât de orb ai fi fost, nu puteai să nu vezi cum ţara îşi schimbă faţa. Adică sacrificiile dureroase aveau un sens şi erau în beneficiul tuturor.
Dacă noi trăim într-o democraţie liberală, unde confruntările de idei sunt necesare şi obligatorii, atunci sunt foarte greu de înţeles eforturile aleşilor de a interzice orice tipar de gândire care le-ar pune în pericol privilegiile. Faptul că democraţia liberală este mai presus de alte sisteme de organizare a societăţii trebuie să rezulte din confruntarea de idei şi din alegeri şi nu din interdicţii jenante. Aşa cum am mai spus, în Statele Unite există partid comunist, partid naţional-socialist, dar şi organizaţii radicale precum Ku-Klux Klan sau Panterele Negre şi nimeni nu pare atât de înfricoşat încât să le interzică prin lege. Dar nici în Europa nu stăm mai prost, partidele comuniste şi naţionaliste fiind prezente în numeroase ţări, în unele chiar cu rezultate remarcabile la urne, fiind reprezentate chiar şi în Parlamentul European. Numai noi ne închipuim că interdicţiile rezolvă ceva.
Problema este că la noi ţine. În 22 decembrie 1989 erau aproape patru milioane de comunişti, iar după o singură zi mai rămăseseră doi, Nicolae şi Elena Ceauşescu. În noiembrie 1940, un milion de români îmbrăcaţi în cămăşi verzi participau la un uriaş miting la Bucureşti, în prezenţa lui Ion Antonescu şi Horia Sima, iar în ianuarie 1941, după ce Antonescu a decis, cu acordul lui Hitler, eliminarea legionarilor de la guvernare, greu mai întâlneai picior de legionar prin ţară.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s