PICĂTURA DE OTRAVĂ: Imigranţii ne dau târcoale


În vestul ţării, în apropierea graniţei cu Serbia, au loc exerciţii de amploare ale forţelor ministerului de Interne. Ziua Z se apropie cu paşi repezi. Refugiaţii vor descoperi, până la urmă, şi traseul românesc către Occident. Serbia, Croaţia, Slovenia, Ungaria dau semne de nervozitate. S-au săturat de zecile de mii de imigranţi care au năvălit peste locuitorii lor.

Sunt foarte curios cum se va împăca discursul pacifist şi european al premierului Victor Ponta cu realitatea din teren. Până acum am aflat cum nu vom proceda. Nu vom ridica garduri la frontieră, nu-i vom atinge pe refugiaţi nici cu o floare, ca să nu semănăm cu fasciştii unguri, nu-i vom aia, nu-i vom ailaltă.
Dar este foarte curios că Victor Ponta sau Gabriel Oprea nu simt nevoia să ne spună ce vom face, concret, dacă ne vom confrunta cu o situaţie precum cea din Serbia sau cea din Ungaria.
Noi am discutat, până acum, de numărul refugiaţilor pe care ar trebui să-i primim în urma unei înţelegeri la care se va ajunge la nivelul Uniunii Europene. Dar şi aici a rămas în coadă de peşte. Adică noi putem 1785, dar vom primi peste 6.000, iniţial, şi oricât de mulţi alţii, potrivit unei cote de 3,75 la sută, acordată României. În cea mai optimistă variantă, până la sfârşitul acestui an, vor ajunge în Europa circa un milion de imigranţi. Ceea ce înseamnă că în câteva luni va trebui să primim aproape 40.000 de imigranţi.
Dar acum nu de asta e vorba. Ci de o situaţie în care zeci de mii de imigranţi ar vrea să aleagă ruta românească pentru a ajunge în Occident. Potrivit reglementărilor europene, azilanţii care sosesc la graniţă trebuie să se înregistreze şi să solicite azil în ţara noastră sau, în caz contrar, trebuie trataţi ca infractori care au pătruns ilegal pe teritoriul României. Pentru asta ar trebui arestaţi, judecaţi şi condamnaţi. Sunt foarte curios cum se poate întâmpla aşa ceva fără oarece conflicte între forţele de ordine şi imigranţi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s