PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cum a inventat Ponta gardurile electrificate şi muniţia letală


Premierul Victor Ponta a făcut, astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, o declaraţie care a pus şi mai multe paie pe foc în relaţiile ţării noastre cu Ungaria.

Iată ce a spus Ponta: „Facem toate eforturile, atât pe plan european, cât și privește teritoriul național, pentru a gestiona criza numărul unu pentru Europa, și anume situația refugiaților. Vreau să spun că toate instituțiile României au o opinie coordonată vis a vis de posibilitățile noastre. România nu este de acord și nu va aplica măsuri antidemocratice, împotriva regulilor europene, precum câini de pază, garduri electrificate și armată. Este o rușine pentru Europa secolului 21 să se recurgă la metode de acum 100 de ani. Cred că împreună putem rezolva o criză uriașă pentru care nimeni nu era pregătit”.
Cum singurii care au construit un gard la frontieră în această perioadă sunt ungurii, e limpede la cine s-a referit prim-ministrul român. Partea proastă pentru Victor Ponta este că în cele 109 cuvinte despre situaţia refugiaţilor, a comis, aproape sigur în mod intenţionat, mai multe erori grosolane. Asta după ce, aseară, Mihai Gâdea, la Antena 3, i-a ridicat mingea la fileu în mod repetat, punându-şi întrebarea ce se va întâmpla dacă militarii maghiari vor deschide focul împotriva imigranţilor.
Numai că lucrurile nu stau deloc aşa. Toate măsurile adoptate de Ungaria pentru a stăvili fluxul de refugiaţi au trecut prin Parlament. Gardul, după cum se poate vedea şi în reportajele de televiziune, este din sârmă ghimpată, dar nu este electrificat. Chestia cu sârma ghimpată parcursă de curent electric de înaltă tensiune făcea trimitere directă la lagărele ruseşti şi germane din Al Doilea Război Mondial. Pentru că am uitat să vă spun, autorităţile maghiare, la pachet cu Traian Băsescu, sunt acuzate de fascism şi antisemitism. Curat antisemitism este să nu permiţi accesul necontrolat al musulmanilo arabi în Europa! Iar armata a fost autorizată prin lege de Parlamentul de la Budapesta să intervină în zonele de graniţă, la nevoie, pentru a suplimenta forţele de poliţie. Dar, atenţie, este permisă numai utilizarea gloanţelor de cauciuc, gazelor lacrimogene şi câinilor special dresaţi. Nicidecum a muniţiei de război, cu efect letal.
Iar dacă noi, spune Victor Ponta, nu vom proceda ca ungurii, poate să zică premierul cum vom acţiona în cazul când zeci de mii de imigranţi vor dori să tranziteze prin România în drumul lor spre Germania şi ne vom trezi, ulterior, că ei rămân blocaţi pe meleagurile noastre, fiindcă nimeni nu doreşte să-i preia? Ştim ce nu vom face. Nu vom folosi instituţiile de forţă şi nu vom construi un gard. Şi atunci ce ne rămâne? Îi vom primi cu flori, oamenii de afaceri şi demnitarii de rang înalt vor renunţa la o parte din economiile lor şi îi vor hrăni pe aceşti amărâţi, miniştrii, prefecţii, primarii le vor oferi câte o cameră din surplusul lor, pe modelul occidental, le vom crea locuri de muncă plătite cu salariul minim ş.a.m.d. Sunteţi sigur că aşa vom face?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s