PICĂTURA DE OTRAVĂ: Imigranţii întorc Europa pe dos


Ultimele ştiri de pe „frontul” imigranţilor nu sună tocmai bune. În această seară, Germania a suspendat traficul feroviar dinspre Austria. Aceasta era calea pe care soseau refugiaţii din Ungaria, via Austria. Numai în acest week-end au sosit în Germania în jur de 30.000 de refugiaţi. Administraţia oraşului Munchen a anunţat că a ajuns la o limită şi nu mai poate primi imigranţi.

Ungaria va scoate armata din cazărmi pe 15 septembrie pentru a păzi graniţele. Imigranţii ilegali au toate şansele să petreacă până la trei ani dincolo de gratii. La fel se va întâmpla şi cu cei care vor forţa frontiera dinspre Serbia, acolo unde a fost ridicat un gard de protecţie. Militarii au fost autorizaţi să folosească gloanţe de cauciuc, gaze lacrimogene şi câini dresaţi speciali.
Mâine are loc o reuniune a Consiliului JAI cu participarea miniştrilor de Interne din ţările Uniunii Europene. Poziţia oficială a României va fi susţinută de vicepremierul Gabriel Oprea. Ţara noastră acceptă 1.785 de refugiaţi şi nu doreşte cote obligatorii.
Acestea fiind datele problemei, se pune o întrebare simplă: ce se întâmplă cu imigranţii care se află acum în Grecia, în Italia, în Ungaria? Adică în ţări de tranzit, care nu pot să-i ţină pe termen lung, pentru că numărul imigranţilor este mult prea mare faţă de posibilităţile lor? Dacă Germania s-a decis să ia o pauză, pricepând (cam târziu) că fenomenul a fost încurajat de declaraţiile iresponsabile ale liderilor politici de la Berlin, cu Angela Merkel în frunte, şi dacă o serie de ţări, printre care şi România, nu vor să audă de cote obligatorii, este foarte interesant cum se va proceda, totuşi, cu imigranţii din teren? Asta presupunând că nu vor continua să sosească şi alţii pe mare, în insulele greceşti.
Până acum a fost cum a fost, de acum încolo ne aşteaptă un mare circ cu aceşti imigranţi, care nu prea mai au mare lucru de pierdut, când vor constata că Europa pe care şi-au dorit-o nu este chiar pământul făgăduinţei. Ei se vor radicaliza rapid şi, în afară de cazul când vor fi închişi în nişe lagăre perfect etanşe, ceea nu văd a se întâmpla, îşi vor vărsa ura pe cetăţenii europeni. Dar poate că asta s-a şi urmărit! De ce să fie la voi linişte când la noi e război?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s