Germania s-a săturat de imigranți și suspendă acordurile Schengen


Guvernul german a decis să reintroducă provizoriu controalele la frontiera cu Austria, de unde vin zeci de mii de refugiați, suspendând astfel acordurile Schengen privind libera circulație în Europa, au scris azi ziarele germane Bild şi Der Spiegel. În cursul după-amiezii, ministrul german de interne, Thomas de Maiziere a confirmat informaţia într-o declaraţie de presă.

Germania va introduce temporar controale la frontiera cu Austria din cauza afluxului masiv de refugiați care vin dinspre această ţară către Germania, a anunțat duminică ministrul de interne german Thomas de Maiziere.
Toți polițiștii federali au fost plasați în stare de alertă, scrie Der Spiegel pe site-ul său și „toți polițiștii disponibili vor fi trimiși în landul Bavaria pentru a închide frontierele”. Potrivit Der Spiegel, cancelarul german Angela Merkel l-a informat deja telefonic pe omologul austriac Werner Faymann despre noile măsuri.
În numai două săptămâni, 63.000 de refugiați au ajuns la Munchen, din care 13.000 au sosit doar sâmbătă, orașul din sudul Germaniei ajungând la punctul de saturație. (stiripesurse.ro)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s