PICĂTURA DE OTRAVĂ – Chiar așa: de ce preferă Occidentul să fie invadat de refugiați în loc să ajute armata siriană să distrugă Statul Islamic?


Din tot oceanul de informații despre refugiați, care a inundat presa internațională și a acaparat aproape integral agenda politicienilor, una m-a impresionat în mod deosebit. Și anume, declarațiile făcute de o femeie din Siria la o reuniune publică ținută zilele trecute la Belgrad. Ea spune foarte clar cå obiectivul Occidentului este distrugerea suveranitāții, unității și independenței Siriei. Dacă nu ar fi așa, Vestul ar trebui să prefere ca, în loc så încurajeze valurile de refugiați economici, să livreze armament modern guvernului de la Damasc, pentru ca armata siriană să învingă Statul Islamic. Țările occidentale, cu Germania în frunte, atrag tineri intelectuali bine pregătiți din Siria și forță de muncă ieftină, contribuind la depopularea țării și la demobilizarea celor dispuși să lupte cu jihadiștii Statului Islamic. Femeia a mai spus și cā sumele necesare unui migrant pentru a veni în Europa sunt suficiente pentru a construi o casă pentru cinci persoane într-o zonā sigură din Siria și pentru a demara o afacere.

Tot astăzi, într-o emisiune la Realitatea TV moderată de o realizatoare de religie islamică, a fost invitată prin telefon doamna Monica Macovei, europarlamentar. În Parlamentul de la Bruxelles tocmai se votase în favoarea propunerii lui Jean-Claude Juncker, de impunere a unor cote obligatorii de imigranți. Macovei s-a arătat extrem de intrigată și jenată de faptul că autoritățile române susțin că nu pot accepta decât aproape 1800 de imigranți și nu 6.300, cum ne-au fost repartizați. Macovei se face că nu înțelege că cei 6.300 de refugiați vin la pachet cu cota obligatorie de 3,75 la sută impusă României. Iar avertismentul Înaltului Comisariat ONU pentru refugiați e foarte clar: până la sfârșitul anului viitor vor sosi în Europa în jur de un milion de refugiați. Iar în România vor ajunge peste 37.000, conform procentului fixat. Dacă acceptăm cotele obligatorii, trebuie så-i primim pe toți aceștia.
Sau doamna Monica Macovei e dusă cu capul, sau nu are nicio treabā cu România!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s