PICĂTURA DE OTRAVĂ: Ceva e putred în afacerea cu imigranţii care vor veni în România!


Dacă nu aţi aflat până acum minunăţia asta de informaţie, pe care văd că nimeni nu o comentează, v-o spunem noi: Ministerul Educaţiei a solicitat, azi, universităţilor şi inspectoratelor şcolare judeţene să identifice evantuale spaţii de cazare pe care ar putea să le pună la dispoziţia refugiaţilor ce ar ajunge în România, fără afectarea procesului de învăţământ.

Asta după ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că cele mai heirupiste instituţii de învăţământ sunt Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea din Bucureşti, care şi-au arătat disponibilitatea de a oferi cazare şi masă pentru 230 de refugiaţi.
Să ne amintim că atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Victor Ponta au declarat că România are o capacitate limitată de a primi imigranţi, respectiv ceva în jurul cifrei de 1.700.
Iohannis a explicat că, la o adică, am putea primi şi mai mulţi prin recondiţionarea unor cazărmi vechi şi nefolosite, dar problema este că nu avem capacitatea de a integra mai mulţi refugiaţi. Mai ales că nu se ştie cât vor rămâne pe aici.
Înainte de a merge mai departe, două ştiri din lumea refugiaţilor. Una, din presa britanică, de obicei bine informată, potrivit căreia circa 4.000 de jihadişti ai Statului Islamic au fost infiltraţi printre imigranţi şi se află în Europa, purtând oricând să comită atentate sângeroase. Şi a doua provenind de la Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi, care estimează că până la sfârşitul anului viitor vor veni în Europa în jur de 850.000 de refugiaţi, cei mai mulţi din Siria. Nu uitaţi şi de procentul repartizat României de mai-marii Europei: 3,75 la sută. Pe care, dacă nu vor fi cote obligatorii, îl vom accepta voluntar, că aşa obişnuiesc să facă sluj ai noştri conducători.
Acesta fiind decorul piesei, rămâne să ne răspundem la întrebarea dacă Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, s-a apucat de capul lui să solicite instituţiilor de învăţământ să identifice locurile de cazare disponibile pentru imigranţi. Iar răspunsul nu e deloc greu de dat. Cred că nimeni nu-şi închipuie că pe Sorin Cîmpeanu l-a apucat brusc dragostea de imigranţi. Una sunt cifrele comunicate de Guvern şi Preşedinţie, şi altele sunt cifrele reale, pentru care deja unii sunt puşi să găsească soluţii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s