PICĂTURA DE OTRAVĂ: Oprescu, ultimul (deocamdată) dintr-o listă nesfârșită de politicieni corupți


Cât de lacom poate fi un individ ca Sorin Oprescu pentru a pune botul la șpagă într-o perioadă în care nenumărați primari (doi dintre ei chiar în București – Vanghelie și Chiliman) sunt anchetați pentru vămuirea banului public? Să fi fost el idiot când a băgat acești 25.000 de euro inscripționați cu cuvântul MITĂ în buzunar? Și, atenție, e vorba doar de vârful icebergului. Procurorii DNA vorbesc de un procent de 10 la sută mită aplicabil tuturor contractelor atribuite de Primăria Bucureștiului. Oprescu este primar din 2008, de peste șapte ani, iar bugetul Primăriei pentru acest interval de timp este de aproximativ șase miliarde de euro. Calculați dumneavoastră ce înseamnă 10 la sută din această sumă și o să vă luați cu mâinile de cap. 

Descoperim, acum, cã Sorin Oprescu e foarte bolnav. Că e diabetic și insulino-dependent. Că are nevoie de injecții la nu știu câte ore. Cine o să-i facă bietului om injecțiile în arestul Poliției Capitalei? Cine o să-i măsoare glicemia? Dacă stresul o să-i arunce și mai mult sănătatea în aer? Cei care-și pun astfel de întrebări și care-l creditau pe Sorin Oprescu cu mult prea multă încredere în sondaje ar fi cazul să se mire în alt fel. De ce nu era doctorul stresat când lua atâta bănet șpagă și când știa că DNA l-a încolțit chiar prin anchetarea colaboratorilor săi?
După atâția primari și politicieni corupți sau presupuși corupți, anchetele și procesele fiind în curs, ar cam fi cazul să ne dezmeticim și să realizăm că așa funcționează democrația pe aceste meleaguri din toate timpurile. Se poate și altfel? E cam greu de imaginat, din moment ce încă de când sunt aleși, politicienii sunt obligați să-și recupereze investițiile făcute în campania electorală, să cotizeze la partid pentru a-și asigura viitorul și să-și mai scoată și pentru ei un ceva profit, absolut necesar pentru vacanțe, amante, mașini de lux, chefuri, bijuterii și ce mai găsește fiecare de cuviință. Că doar nu e cineva atât de slab la minte încât să intre în jocul ăsta spre binele comunitàții?
De ce nu se opresc? E foarte simplu. Dacă tot ai apucat să șpăguiești, cum să iei de la unii și de la alții nu? Ar fi imoral. Doar n-o să împarți beneficiarii de bani publici în fraieri și isteți. Toți trebuie să contribuie la „cauză” în mod echilibrat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s