PICĂTURA DE OTRAVĂ: Cum se poate pune capăt exodului de imigranți


Fostul președinte Traian Băsescu, care a descoperit naționalismul după ce a făcut sluj un deceniu în fața americanilor, a invocat articolul 3 al Constituției în sprijinul tezei sale că România nu trebuie să primească refugiați. Articolul 3, alineatul 4 din legea fundamentală spune că „pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine”.

Nu cred că venirea câtorva mii de refugiați poate fi interpretată ca o strămutare sau ca o colonizare de populații străine pe teritoriul țării noastre. Plus că acești imigranți provin din mai multe țări și nu e vorba, deci, de o singură populație. Iar soluția la această problemă gravă nu poate fi bombardarea vaselor care urmează sà transporte refugiați când acestea se află la chei. Vasele ar putea fi atacate numai când se află în apele teritoriale ale unui stat care le consideră agresoare. Dar e greu să procedezi așa cu vase pline ochi cu imigranți, care în multe cazuri se scufundă și singure.
Soluțiile problemei sunt două. Iar ele pot fi și combinate. Finanțarea de către Uniunea Europeană a taberelor de refugiați din țările vecine cu Siria, în primul rând cele din Turcia și Liban, și pregătirea militară a tinerilor refugiați și înarmarea lor pentru a lupta împotriva Statului Islamic, în paralel cu intensificarea bombardamentelor aliaților. Altfel, fenomenul migrației nu va avea sfârșit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s