PICĂTURA DE OTRAVĂ: Să fim creştini cu imigranţii musulmani! Dar cu românii cum procedăm?


România va primi în jur de 1800 de refugiaţi în luna noiembrie. Pentru această operaţiune, există şase centre ( în Bucureşti, Giurgiu, Galaţi, Rădăuţi, Şomcuţa Mare şi Timişoara), cu o capacitate totală de 950 de locuri. Chiar şi la această oră, aceste centre sunt ocupate într-o proporţie de 20 la sută. Adică sunt disponibile 760 de locuri. 

Comisia Europeană oferă 6.000 de euro pentru fiecare imigrant. Suma se acordă o singură dată. Obligaţia României este de a găzdui 1700 de refugiaţi pe o perioadă de doi ani şi, în plus, de a acorda azil permanent pentru 700 de persoane. Cu observaţia că nimeni nu ne garantează cu după doi ani ei se vor putea întoarce acasă. Sau că dacă fenomenul migraţiei va continua, ceea ce este foarte probabil, nu vom fi obligaţi să acceptăm o cotă mai mare de refugiaţi.
Este evident că suma de 6.000 de euro este insuficientă pentru cazare şi masă, cu precizarea că trebuie adăugate şi alte costuri, cum ar fi cursuri de limba română, cursuri şcolare pentru copii, construirea de moschei (pentru că aceşti oameni au dreptul de a-şi practica religia), misiuni de pază şi supraveghere, cursuri de pregătire profesională, haine şi rechizite şcolare pentru cei mici, cadre didactice cunoscătoare de limba arabă.
De aici rezultă că statul român, care are restanţe serioase faţă de proprii săi cetăţeni, neputând asigura pensii decente şi salarii rezonabile (cu excepţia demnitarilor), va fi tocmai bun de plată pentru aceşti imigranţi.
Sigur că, după ce ajung în ţară, eşti obligat să le asiguri un trai decent, potrivit unor standarde internaţionale. Dar una sunt posibilităţile Germaniei, Franţei şi Italiei, ca să dăm numai trei exemple, şi alta acelea ale României, unde veniturile la bugetul de stat nu acoperă nevoiele elementare ale cetăţenilor români.
Dacă Guvernul de la Bucureşti ar fi al României, ar trebui fie să solicite sume mai mari de la Comisia Europeană, fie să insiste ca problemele imigranţilor să fie rezolvate la ei acasă, tratând astfel cauzele, şi nu efectele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s