PICĂTURA DE OTRAVĂ: Pactul anti-democraţie propus de Dragnea


Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, a dovedit, cu vârf şi îndesat, la Şcoala de vară a femeilor social-democrate, ce preţ pune el pe democraţie. Dragnea vrea nici mai mult nici mai puţin decât un pact al tuturor forţelor politice, zice el, pentru un plan de dezvoltare strategică a României pentru următorii 20-30 de ani.

Ca să comentăm în cunoştinţă de cauză, să vedem, mai întâi, ce a spus Dragnea: „Vreau să promovăm ideile unei păci politice eficiente, ale unui armistiţiu politic pe termen lung. Vreau să promovăm ideea unui pact politic al tututor forţelor politice pentru a putea realiza un plan de dezvoltare eficientă şi strategică a acestei ţări pentru următorii 20-30 de ani. Gândiţi-vă ce ar înseamna să mergem ca şi până acum. O guvernare construieşte ceva, mai mult sau mai puţin, vine următoarea guvernare şi dărâmă tot sau se preocupă un an, doi să schimbe tot ce au făcut cei dinainte. Şi România după fiecare ciclu politic pierde un an sau doi şi pierde în competiţia din ce în ce mai dură cu celelalte popoare. Nu cumva e mai bine ca noi să promovăm aceste idei de un climat politic bazat pe dialog şi continuitate, nu cumva este posibil ca noi să ne putem strânge toate forţele politice în jurul marilor proiecte naţionale, în jurul unui proiect de ţară care să fie peren şi să nu mai poată fi schimbat de nicio forţă politică pentru că a participat la construcţia lui”.
Pun pariu că, pentru Liviu Dragnea, toate forţele politice înseamnă PSD şi PNL. Adică partidele politice născute din spuma Rivoluţiei din decembrie 1989. PSD pe filiera FSN-PDSR, iar PNL, prin componenta PDL, venită din PD, desprins tot din FSN.
Iar dacă ar exista un asemenea pact politic, la ce ar mai folosi Opoziţia? Sigur că, în realitate, nu există diferenţe strategice de concepţie între PSD şi PNL, obiectivul comun fiind jumulirea banului public, dar ca să mai şi oficializezi asta printr-un pact, parcă e prea mult. Măcar de formă ar putea cele două partide să se prefacă şi ele că nu se înţeleg. De dragul poporului alegător. Păi dacă şi acum nu se prea înghesuie lumea la vot, dar când ar fi clar ca bună ziua că ori PSD, ori PNL tot aia e, ca efect al unui pact semnat de cele două partide?
Mai bine să rămână lucrurile aşa cum sunt şi oamenii să creadă că trăim într-o democraţie. Să nu le luăm şi iluziile.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s