PICĂTURA DE OTRAVĂ: Imigranţii pun la grea încercare Europa


Imigranţii devin o problemă tot mai acută pentru Europa. Nicio ţară nu va fi scutită, mai devreme sau mai târziu, de impactul devastator cu sutele de mii, dacă nu milioanele, de imigranţi. Eu sunt alungaţi din ţările lor de sărăcia extremă, de violenţă, de lipsa locurilor de muncă, de lipsa oricărei şanse de a trăi decent.

Şi soluţia nu sunt gardurile de sârmă ghimpată. Şi nici deplasarea blindatelor şi a militarilor înarmaţi până-n dinţi în zonele de frontieră. Pentru că nu poţi să deschizi focul împotriva unor mulţimi mari, compuse în mare parte din femei şi copii.
Adevărul este că Statele Unite au creat o problemă şi Europa trebuie să o gestioneze. Războaiele din Afganistan, Irak, Siria şi Libia, cu implicare directă americană, au dus, practic, la disoluţia acestor state şi la conflicte civile sângeroase.
Bun, dar care este, totuşi, limita pe care Europa o poate suporta şi pentru cât timp? Pentru că numărul imigranţilor creşte de la o zi la alta într-o progresie geometrică. Oricum i-am împrăştia în toate ţările Uniunii Europene, tot se va ajunge la o masă critică la un moment dat. Plus că aceştia oameni nu vor avea niciun fel de venituri şi nicio şansă de integrare. Ei trebuie să primească locuinţă, mâncare, haine, asistenţă sanitară. Guvernele se vor confrunta şi cu o opoziţie în creştere din partea populaţiei autohtone, dar şi cu o revigorare a naţionalismului. Chiar compoziţia etnică a populaţiei unor ţări riscă să se schimbe.
Loviţi în plin de această invazie, factorii de decizie din ţările europene se fac că nu observă că soluţia pe termen lung este rezolvarea conflictelor din ţările de origine ale imigranţilor şi nu construirea de tabere după tabere. Iar dacă vorbim de soluţii la ei acasă, trebuie să acceptăm că democraţia de tip occidental, pe care ocupanţii americani au încercat să o impună, nu se potriveşte de nicio culoare în ţările arabe. Se vede încă o dată că specialitatea americanilor, aceea de a distruge, este mult mai uşor de pus în practică decât abilitatea de a construi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s