PICĂTURA DE OTRAVĂ: Europa are toate şansele să fie cucerită de musulmani fără a se trage un foc de armă


Europa este invadată de imigranţi. Fiecare zi înseamnă alte mii de imigranţi. Cei mai mulţi vin din Siria, devastată de un cumplit război civil. Locuitorii sunt prinşi între bombardamentele efectuate de guvernul de la Damasc şi acelea ale rezistenţei armate. Dar asta nu e totul. Mai sunt şi luptele între grupările moderate ale Opoziţiei (susţinute de Occident) şi jihadiştii Statului Islamic. În aceste condiţii, sigur că oamenii caută să fugă din calea nenorocirii.

Problema este că numărul lor uriaş şi perspectiva sumbră din viitorul apropiat creează o situaţie de criză pe continentul european, foarte greu de gestionat. Pe de o parte e vorba de costuri şi, pe de altă parte, ce faci cu sute de mii de oameni disperaţi, care vin pe capul tău şi pentru care nu există nicio şansă de integrare?
Chiar şi România se află în situaţia în care va trebui să primească 5.000 de imigranţi, într-o primă etapă, ce vor fi găzduiţi într-o tabără ce se amenajează la Tîrgovişte. Dacă situaţia nu se schimbă, în curând vom constata că avem nevoie de mai multe moschei mari, nu numai de cea care se construieşte la Bucureşti. Cât vor sta aceşti imigranţi în ţările care i-au primit? Cine va suporta costurile? Cum vor purea fi împiedicate protestele cetăţenilor din ţările gazdă şi ce consecinţe politice vor avea acestea?
Punctul de pornire al acestui dezastru a fost dorinţa unei mari puteri şi a principalului său aliat din zonă de a slăbi ţările arabe şi de a le diviza. Siria, Irakul şi Libia erau, nu demult, ţări cu economii puternice, cu un nivel de trai rezonabil, conduse cu o mână forte. Dar şi cu armate dezvoltate, inclusiv cu potenţial ofensiv. În rezumat, resursele erau folosite în folosul populaţiei, cât şi pentru întărirea forţelor armate. Pentru că acest lucru nu convenea, s-a inventat „primăvara arabă”. Şi ce s-a întâmplat şi se mai întâmplă încă vedem cu toţii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s