PICĂTURA DE OTRAVĂ: Iohannis ne spune ce trebuie să comemorăm azi


Articol scris în ziua de 23 august 2015.

Trebuie să fim vigilenți și să prevenim atacurile la statul de drept și la democrație. Vorbele astea frumoase au fost scrise de consilierii lui Klaus Iohannis și postate astăzi pe pagina lui de Facebook de băieții plătiți pentru asta. De ce tocmai azi? Pentru cå este 23 august. Nu mai sărbătorim ziua marii revoluții antiimperialiste și antifasciste, a victoriei comunismului împotriva ș.a.m.d., ci avem Ziua comemorării victimelor fascismului și comunismului. Nu știu cine a stabilit care este noua semnificație a zilei de 23 august, dar dacă așa spune Marele Adormit, așa să fie.

Nu strică niciodată un recurs la memorie. La 23 august 1944, Ion Antonescu, conducătorul statului, este atras într-o capcană la Palatul Regal și Regele Mihai, în combinație cu o mână de complotiști comuniști, agenții Moscovei, de fapt, îl arestează. Antonescu este preluat de comuniști, dus într-o casă conspirativă și predat rușilor pe 31 august, la intrarea acestora în București. În cursul serii, la radio este prezentată o proclamație către țară a Regelui, în care poporul este anunțat că România a trecut în tabăra bolșevicilor. Mișcarea de la 23 august 1944 a avut toate caracteristicile unei lovituri de stat și a adus numai beneficii. Dar nu României, ci Uniunii Sovietice. Armata Roșie a fost scutită de lupte pe teritoriul țãrii noastre și durata rãzboiului a fost scurtatã. În schimb, România a avut de plătit despăgubiri uriașe de råzboi, peste 100.000 de militari români care luptaseră în războiul de reîntregire a țării și pentru lichidarea bolșevismului au ajuns în lagăre de exterminare rusești, iar țara a fost transformată într-o colonie a Moscovei pentru aproape două decenii.
Acestea fiind spuse, să ne întoarcem la Klaus Iohannis. Despre ce prevenire a atacurilor la statul de drept și la democrație să fie vorba când tu, șeful statului, tocmai ai promulgat o lege care limitează libertatea de exprimare și o competiție liberă a ideilor și ideologiilor? În Statele Unite, un bastion al democrației, există partid comunist, partid național-socialist, Ku-Klux-Klan. Și nimeni nu se gândește så le interzică. Pentru că democrația se caracterizează prin dezbaterea liberă a ideilor și a concepțiilor de guvernare. Numai la noi există această frică dementă de tot ceea ce le-ar putea pune în pericol privilegiile potentaților zilei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s