PICĂTURA DE OTRAVĂ: Nemulţumiţi cu dublarea salariilor, medicii vor şi spagă la liber


Pauza s-a terminat. Alianţa Medicilor, o chestie care funcţionează pe Facebook şi are în jur de 9.000 de like-uri, nu pare a fi de acord cu rezultatul negocierilor dintre sindicatele din Sănătate şi Guvern. Reamintim că în urma acestui dialog, Guvernul a decis majorarea cu 25 la sută a tuturor salariilor din Sănătate de la 1 octombrie. În 2016 va urma o altă majorare de 25 la sută şi, în 2017, se va ajunge la sublarea lefurilor în comparaţie cu cele de astăzi. În completare, premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul va legaliza donaţiile oferite de pacienţi personalului medical, cu condiţia ca acestea să nu fie solicitate şi să fie fiscalizate.

De altfel, tot scandalul a apărut atunci când judecătorii de la ÎCCJ au decis că primirea şi oferirea de donaţii medicilor din sectorul de stat (asimilaţi funcţionarilor publici) este o infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea.
Când colo, ce să vezi, când Guvernul vrea să introducă aceste donaţii într-un circuit legal, medicii nu sunt de acord. N-ar trebui să ne mirăm, pentru că, în realitate, în foarte multe cazuri, donaţiile erau mită în toată regula, un fel de tarif care trebuia achitat de pacient înainte de actul medical. Iar în toate cazurile, medicii care primeau astfel de atenţii nu le declarau sub nicio formă pentru a nu plăti impozite. Legalizarea şpăgii este ceva de neconceput pentru această categorie de medici.
Ei bine, ei se vor lămuri în curând că şi dublarea salariilor într-un interval atât de scurt de timp este un vis aiuritor, care va pune pe butuci tot sectorul bugetar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s