PICĂTURA DE OTRAVĂ: Politicienilor nu le pasă de voinţa românilor


S-au gândit ei ce s-au gândit, liberalii şi social-democraţii, şi au ajuns la concluzia că li se fâlfâie de voinţa românilor, exprimată la referendum.

Reclame

S-au gândit ei ce s-au gândit, liberalii şi social-democraţii, şi au ajuns la concluzia că li se fâlfâie de voinţa românilor, exprimată la referendum.

După ce zilele trecute aflasem că nu au niciun gând să scadă pragul electoral, pentru a permite şi accesul partidelor mai mici în Parlament, acum ştim cum stă treaba şi cu viitorul Legislativ.
Noi am zis, la referendumul din 2009, 300 de parlamentari şi o singură Cameră. Ei zic 438 de parlamentari şi două Camere. Votul va fi pe liste, cum s-a mai întâmplat, cu rezultate dezastruoase, şi vom avea 318 deputaţi (296 la nivel naţional, patru în Diaspora şi 18 care vor reprezenta minorităţile naţionale) şi 120 de senatori (dintre care doi în Diaspora). Mai puţini nu se poate de nicio culoare, că nu le ies lor socotelile.
Dacă luăm în considerare numai Camera Deputaţilor şi tot trecem de 300. Cam aşa arată nesimţirea politicienilor români. După ce că au furat de au rupt (zeci de aleşi sunt vizaţi de anchetele DNA), după ce că, prin legi strâmbe, au îngenuncheat România şi pe români, acum se trezesc să ne spună, fără jenă, că noi putem să votăm ce vrem că ei ştiu oricum ce e mai bine pentru popor.
Sigur că aşa ceva nu se poate întâmpla oriunde. La noi ţine pentru că organizaţiile neguvernamentale sunt sublime, dar numai pe net şi la televizor, iar românaşii cad pe spate când văd cum îi saltă DNA pe politicieni, dar nu realizează că dacă nu schimbăm nimic pe fond tot acolo vom ajunge şi în anii următori.
Corupţii de azi vor fi înlocuiţi de corupţii de mâine, eventual mai subtili şi mai şcoliţi în ale fraudelor, iar politicienilor expiraţi le vor lua locul unii cu doctorate obţinute cine ştie cum şi cu o lăcomie pe măsura imposturii din capetele lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s