PICĂTURA DE OTRAVĂ: Jurnalismul de tarabă cucereşte posturile de ştiri


Cea mai tare chestie care s-a petrecut, aseară, la televiziunile de ştiri, s-a întâmplat la Realitatea TV. Acolo unde Rareş Bogdan a ţinut morţiş să demonstreze cum nu se face jurnalism.

Reclame

Cea mai tare chestie care s-a petrecut, aseară, la televiziunile de ştiri, s-a întâmplat la Realitatea TV. Acolo unde Rareş Bogdan a ţinut morţiş să demonstreze cum nu se face jurnalism.

Întâi de toate, omul are o introducere în fiecare seară cu o lungime care scoate din sărite şi cel mai calm om. Aseară a vorbit vreo 30 de minute, deşi avea în studio o grămadă de invitaţi.
Bogdan a povestit cum, două zile la rând, pe la 11 dimineaţa, taman când îşi sorbea el cafeaua pe Dorobanţi (unde altundeva?), a venit la măsuţa lui un tip. Prima dată, omul l-a întrebat dacă el este Rareş Bogdan. Nu, a fost răspunsul, eu sunt Mihai Gâdea. Sau Victor Ciutacu. Cum omul se mira, Bogdan a recunoscut, în cele din urmă, cine este. Moment în care vizitatorul necunoscut i-a dat un plic şi s-a îndepărtat, menţionând că va reveni şi a doua zi. Şi aşa s-a şi întâmplat. A doua zi, schema s-a repetat. Iar cafea, iar vizitatorul misterios, iar un plic.
S-a pus Rareş Bogdan pe citit şi seara a adus plicurile la emisiune. Invitaţii nici nu ştiau ce conţin. Dar au primit fiecare câte o copie. Dezvăluiri, acolo, despre cine vrei şi cine nu vrei. Pe care Rareş Bogdan le-a citit pe îndelete.
Materialele par a fi confecţionate de specialişti. Dar nu poţi prezenta pe un post de televiziune kilometri de aşa-zise dezvăluiri primite în plic, la o cafenea din buricul Bucureştiului. Ăsta nu mai e jurnalism. Nu tu verificări, nu tu o anchetă, nimic. Persoanele cărora li se citeau numele puteau intra în direct să dezmintă. Dar cu cine să stai de vorbă, dacă Rareş Bogdan lua de bune toate „informaţiile” din plicuri?
Păcat. Păcat că jurnalismul a coborât atât de jos. Să nu uităm nici de lăturile de la România TV şi Antena 3, care nu se lasă nici ele mai prejos şi combat la greu, într-o zonă suburbană.

Un gând despre „PICĂTURA DE OTRAVĂ: Jurnalismul de tarabă cucereşte posturile de ştiri

  1. Vă salut ! era normal să nu verifice nimic,doar ştia sigur că Dan D. e deja închis, aşa că adio concurenţă ! Păcat de Rareş B. că parea un om corect !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s