PICĂTURA DE OTRAVĂ: Chiar credeţi că DNA e un remediu universal?


Şedinţa de bilanţ a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost numai de bine. Cu Laura Kovesi în frunte, vom avea victorii multe! Atâţia miniştri beliţi, atâţia parlamentari, atâţia preşedinţi de consilii judeţene s.a.m.d.

Reclame

Şedinţa de bilanţ a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost numai de bine. Cu Laura Kovesi în frunte, vom avea victorii multe! Atâţia miniştri beliţi, atâţia parlamentari, atâţia preşedinţi de consilii judeţene s.a.m.d.
Neîndoielnic, procurorii DNA sunt, astăzi, printre cei mai iubiţi dintre români. Dar rezolvarea problemelor României numai pe bază de anchete DNA este o iluzie. Nu pot procurorii DNA să înhaţe infractori de rang înalt pe cât pot politicienii noştri să fure. Cred că nimeni nu se îndoieşte de asta. Pedepsirea exemplară a celor care s-au îmbogăţit din ani publici şi care, pe deasupra, au făcut şi campanii electorale tot pe bază de furăciuni, este absolut necesară. Dar cine le ia locul?
Dupâ câteva experienţe nereuşite, ne pregătim să ne întoarcem la votul pe liste. La votul uninominal, considerat un eşec, s-a spus că barosanii s-au plantat în poziţii avantajoase şi şi-au cumpărat cu bani grei locul în Parlament. Dar când listele sunt întocmite de doi-trei oameni din conducerea partidului cum o fi? Cine ajunge în poziţii eligibile pe acele liste? Că doar nu degeaba s-a schimbat sistemul de vot.
Acum se schimbă schimbarea. Păi dacă s-a dovedit că votul pe liste nu e ok, iar votul uninominal a dat numeroase rateuri, nu e clar că nu felul în care se votează reprezintă problema, ci partidele însele, care sunt structurate, cum spunea Viorel Cataramă, precum cartelurile mafiote?
Atât timp cât sistemul generează corupţie pe bandă rulantă sunt slabe speranţe să se schimbe ceva şi să asistăm la apariţia unor politicieni care să pună interesul naţional înaintea celui personal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s