PICĂTURA DE OTRAVĂ: Preşedinţii României sunt făcuţi cu bani negri la greu


Dacă amănuntele difuzate de România TV despre ultimul denunţ al lui Dorin Cocoş sunt reale, Vasile Blaga, Traian Băsescu şi Elena Udrea sunt în plop.

Reclame

Dacă amănuntele difuzate de România TV despre ultimul denunţ al lui Dorin Cocoş sunt reale, Vasile Blaga, Traian Băsescu şi Elena Udrea sunt în plop. Cocoş, care brusc şi-a recăpătat memoria, povesteşte în amănunt cum i s-au cerut trei milioane de euro pentru campania prezidenţială a PDL din anul 2009. Cocoş i-a dat, pentru că acesta era preţul pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării contractului Microsoft. Aşa că pe lângă cei trei menţionaţi mai sus, nici Emil Boc nu ar trebui să fie prea relaxat.


Cocoş povesteşte exact şi ce s-a cumpărat cu aceşti bani, de la o firmă chinezească: sute de mii de geci, fulare, fesuri, umbrele, pixuri, brichete. Acareturi electorale.
Şi uite aşa am descoperit America. După fiecare campanie electorală, calculele făcute de jurnalişti şi de observatori independenţi au arătat că cheltuielile partidelor cu alegerile depăşesc cu mult sumele înregistrare oficial ca fiind contribuţii. În sensul că respectivele contribuţii sunt un mizilic. De unde vine diferenţa? În cazul Băsescu 2009 au venit de la Dorin Cocoş. Dar în cazul lui Mircea Geoană din acelaşi an 2009? Sau în cazurile Ponta şi Iohannis de anul trecut? Care ne sufocaseră cu materialele de propagandă împrăştiate pe toate blocurile şi prin toate intersecţiile. Cum ieşeai din casă îi vedeai pe ăştia doi zâmbindu-ţi din toate poziţiile imaginabile. Unul ne promitea sarea cu marea, iar celălalt marea cu sarea. Cu aceste cazuri cum procedăm? Cine sponsorizează campaniile electorale cu bani negri nu numai că încalcă legea, dar creează şi premizele unei corupţii agresive. Cine dă bani cu milioanele în campanie, trebuie să fie şi recompensat cumva. Cum? Din bani publici. Adică din banii noştri, ai plătitorilor de taxe.
Dar vedeţi dumneavoastră, chiar dacă toată lumea ştie cum se finanţează campaniile greilor din politică, nimeni nu e dispus să schimbe ceva. Şi nimeni nu e pedepsit. Băsescu şi Blaga au căzut pe bec oarecum din întâmplare, din cauza dosarului Microsoft şi a faptului că lui Dorin Cocoş i s-au descusut buzele. Dar cu ceilalţi cum rămâne?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s